Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door ngela32
#2584097
Hallo
Ik heb een kruising herder/husky.
Ze wordt in april 2 jaar.
Nu heeft ze sinds een half jaar epileptische aanvallen.
Ik heb gelezen dat met de juiste voeding de aanvallen kunnen verdwijnen.
Heeft iemand hier ervaring mee?
En welke voeding kan ik haar het beste geven dan?

Vriendelijk groet
Angela
Door tessa
#2584147
Hallo Angela, welkom hier op barfplaats.
Helaas, als het zo eenvoudeig op te lossen was met voeding, dan had geen een hond meer epileptische aanvallen.
Bij sommige honden helpt het wel eom de aanvallen te verminderen, maar soms werkt het ook niet.
Ik had zelf een shih tzu die op haar 5e epilepsie kreeg, zij had nog nooit brokken gegeten, was alleen het eertse jaar van haar leven ingeent en werd maar sporadisch ontwormd (dit zijn nl ook triggers voor aanvallen)
Toch had ze ernstige epilepsie met klusteraanvallen.
Op het laatst kreeg ze 50 mg phenoral per dag, maar daar kwamen de aanvallen toch nog doorheen.

Toch kan het wel raadzaam zijn om vers te gaan voeren, koolhydraten zijn nooit goed voor een hond en zorgen voor overbelasting van het lichaam.
De algehele gezondheid van je hond zal er zeker mee vooruit gaan.
Gebruikersavatar
Door spreeuwtje
#2584153
Zowiezo vers vlees. :)
Zo min mogelijk granen en vieze toevoegingen. Evenals zo min mogelijk entingen en anti vlooien en teken ellende. Wij hebben een Beagle die sinds eind vorig jaar ook ineens aanvallen heeft. Met meds is het nu 3 maanden geleden dat hij de laatste aanval heeft gehad.
Door ngela32
#2584247
Iedereen alvast enorm bedankt voor de reacties.
Ik probeer alles uit want het is zo sneu voor haar.
Ze had meestal 1 aanval per 2 maanden maar nu ineens heeft ze er deze week al 2 gehad.
Inenten doe ik al niet en al die chemische troep heb ik lievet niet.
Als het niet anders kan dan zal ik medicijnenoeten geven wsnt het lijkt nu erger te worden.
Gebruikersavatar
Door spreeuwtje
#2584302
Is het al duidelijk wat de oorzaak is? Kayne is helemaal doorgelicht. Maar die begon pas op zijn 7e jaar.
Hoe lang duren de aanvallen? Maak je al een dagboekje van dagen, tijden en wat ze te eten heeft gehad?
Door ngela32
#2584349
Oorzaak is nog niet bekend.
Ik heb vandaag advies gekregen dat ik een dagboek moey bijhouden.
Aanval zelf is meestal een pasr minuutjes.
Na de aanval spuugt ze haar eten uit en vsnnacht voor het eerst.ook haar urine laten lopen.
Na de aanvsl heeft ze 2 uur lang allemaal water wat uit haar bek komt.
Ze slikt dan ook geeoon niet.
Gebruikersavatar
Door spreeuwtje
#2584545
Wat is een paar minuutjes? Ik dacht met de eerste aanval dat 2 a 3 minuten niet veel was. De tweede een maand later duurde hij zeker 8 min en leek het of hij minder werd om vervolgens weer terug te komen. Toen werd me door alle reacties duidelijk dat dit geen licht aanvalletje was. Na die 2e aanval hebben we hem door de molen gehaald bij onze eigen D.A. En de specialist in Wageningen. Ook direkt aan de medicatie gezet. De verschrikkelijke verhalen van iedereen die een hond had met deze ziekte, maakte dat we toch zijn gaan rennen.
Door charmed
#2584808
Ik heb ervaringen met een sheltie die is aanvalsvrij geworden na het eten van Rauwe voeding. Dit gebeurd echter zelden dat honden helemaal aanvalsvrij worden, vaak kan je wel zien dat de aanvalsactiviteit wat verminderd of soms zelfs dat de hond minder aanvallen krijgt. Maar het komt toch ook vaak voor dat je geen verschillen ziet, toch is het beter voor een hond met Epileptische aanvallen omdat het vlees in zijn totaal is op te nemen en er weinig tot geen afvalstoffen inzitten voor een hond.

Je moet vlees gaan voeren (KVV of BARF) waar absoluut geen gluten en granen inzitten. Dat is erg belangrijk. Sommige honden krijgen al aanvallen van 1 graankorreltje. Om een voorbeeld te geven, mijn Savannah had soms 30 aanvallen per maand, vlak voordat ze overging op Vers vlees, ze werd behandeld met homeopathie (wat toch ook heel wat deed, maar niet voldoende bij haar) . Tussendoor was het op eieren lopen, want een Nee kon al een aanval veroorzaken, ook een gemiste maaltijd was de bingo halen. Ze is overgegaan op vers, de eerste 14 dagen klaarde ze helemaal op van een onderdanige sheltie in een vrolijke levenslustige sheltie. Na 14 dagen vond ze 1 brokje van wat ze altijd gegeten had. En meteen volgden er 3 aanvallen. Toen was ze iets langer aanvalsvrij en kreeg op de verjaardag een kruimeltje cake te pakken en wederom daar ging ze weer in cluster. Ze is uiteindelijk bijna 4 jaar aanvalsvrij geweest toen ze op 14 jarige leeftijd stierf.

Ik zou ook kip en rund proberen te vermijden, i.v.m. kippennekken en kippenmagen die in het vlees verwerkt worden en koeien krijgen toch vaak graanblokken te eten, dus bij koeienpens kan dit ook verwerkt worden.

Je kan met meerdere merken gaan werken, bijvoorbeeld konijn van het ene merk en een ander soort vlees van een ander merk. Belangrijk is dat je goed afwisselt met 5 soorten (en ook verstandig is er een vissoort bij te nemen, bijvoorbeeld Makreel)

Een aanval van 2 tot 3 minuten is al best lang. Ze is dus heel erg misselijk na een aanval, daar zou ik toch een specialist naar laten kijken, wie weet heeft het toch met de voeding te maken. Het zou kunnen.

Ik heb in totaal 6 Epileptische honden (gehad) en alleen Savannah is aanvalsvrij geworden na een goede vers vlees voeding.
Laatst gewijzigd door charmed op di 29 jan 2013, 00:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Door ngela32
#2585130
Een aanval duurt meestal 3 a 4 minuten daarna het spugen en kwijlen.
Ik ben nu gestopt met brokken en ga proberen barf te geven.
Ze is een moeilijke eter en wil niet veel
Dus ik hoop dat dit gaat lukken
Probleem is dat ik in een moeilijke financiele situatie terrecht ben gekomen en ook mijn gezondheid niey geweldig is.
Medicijnen voor haar kan ik niet betalen.
Toch is ze ondanks de aanvallen ern lieve vrolijke hond
Ik hou zoveel van haar en wil haar niet kwijr.
Maar de dierenarts is voor mij onbetaalbaar
Gebruikersavatar
Door spreeuwtje
#2585150
Waarom ben je niet verzekerd dan? Nu kun je niks doen voor haar terwijl het wel een levensbedreigende aandoening is!

Overigens is barf, als je goed oplet, vaak goedkoper dan de meeste brok. Mits je het natuurlijk niet over de aldi brokken heb. Maar dan weet je ook van te voren dat je heel veel D.a. Kosten gaat krijgen.
Phenobarbital wordt vaak gegeven bij epilepsie bij honden. Dat medicijn is niet zo heel duur. Je zou dat kunnen overleggen met je D.a. Per telefoon als je weet hoe zwaar je hond weegt.
Je zou dat in uiterste nood kunnen gaan geven zonder verdere onderzoeken te doen en dan zien hoe ze daarop reageert.  Ze is nog jong dus er is een kans dat er geen achterliggende problemen zijn en dat het primair is. ls ze goed op de pheno reageert kun je het zo een tijd laten. Feit is wel dat je iets moet doen. 3 of 4 min is best lang!
Door charmed
#2585151
Ga je barf of KVV geven. Barf is grote stukken rauw vlees, bot en orgaanvlees. Als ze een moeilijke eter is zou ik eerst eens KVV proberen. Maar dat is mijn mening. KVV kan je lekkerder maken door met kokend water te overgieten (en dan af laten koelen) als ze dat wil eten, dan zou ik als je dat dan nog wilt, gaan Barfen (zelf samenstellen).
Door ngela32
#2585480
Vandaag voor het eerst barf gegeven en.. ze vond het heerlijk.
Il ga zeker overleggen met de dierenarts.
Er zal wel een regeling zijn en anders vwrzin ik wrl iets.
Dank jullie wel voor afvies ik ga morgen meteen bellen
Gebruikersavatar
Door spreeuwtje
#2585753
Succes! Beesie gaat gewoon voor... Zeker met iets als dit. Lees je goed in hier op bp over vers vlees. Stel vragen en kijk wat er in jouw regio te krijgen is aan vlees misschien kun je wat dealtjes maken voor weinig geld maar bespreek zeker het medicatie verhaal met je D. A.
Probeer ook een duidelijk filmpje te maken van de volgende aanval.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door