Heel, heel, heel stiekem was ik even aan het neuzen naar de prijzen als ik zelf menu's zou gaan samenstellen. Toen ik op 7 euro per week uit kwam voor mijn bouvier, had mijn partner er ook wel oren naar. Zijn enigste eis is dat het niet vies moet zijn. Wat hij onder vies verstaat weet ik niet, want hij staat zonder moeite een penslap te ontleden :p
Maar nu zou ik graag jullie meningen willen:
Menu 1, Kalkoen:
5% Kalkoen hart
5% Kalkoen lever
5% Konijnen nier
50% Kalkoennek
35% Kalkoendij vlees
Menu 2, Eend:
5% Eend hart
5% Eend lever
5% Konijnen nier
50% Eendennek
35% Hertenvlees (Ik wilde erst Eendenvlees Lobsnit doen, maar gezien de onduidelijkheid wat het is, gekozen voor hertenvlees)
Menu 3, Paard:
15% Gemalen paarden orgaan. (Vermoedelijk hart, lever, long. Ik kan eventueel ook 5% paard hart, 5% paard lever en 5% konijn nier doen)
50% Fazanten karkas
35% Gemalen paardenvlees
Menu 4, Haas + lam:
5% Lams hart in blokjes
5% Lams lever
5% Lams nier
50% Haas Karkas
35% Gemalen hazenvlees
Menu 5, goedkope mix:
5% Eenden hart (of paarden hart)
5% Paarden lever
5% Konijnen nier
50% Fazanten karkas
35% Gemalen paardenvlees
Menu 6, vis:
Grofgemalen zalm of hele makreel.
En dan zou ik nog 1 lampensdag voor mijn bouvier doen (eventueel met een eendennek), waarvoor mijn poes een stukje kwartel(karkas) krijgt.
Elke dag zou mijn bouvier nog een zakje groentemix krijgen, wat ongeveer 10 tot 15% van haar menu zal zijn.
Graag hoor ik op of aanmerkingen.
Ook zou ik graag willen weten of alleen konijnennieren en lamsnieren niet te eentonig zijn? Ik kan namelijk geen andere nieren vinden.. Hoe doen jullie dat?
Zou ik met deze menu's gemakkelijk porties kunnen maken zonder hak of breek werk en zonder vleesmolen? Want ik denk dat mijn partner dit onder 'vies' verstaat.
Staan er nog dingen tussen die stinken of bloederig zijn?
Bij KVV gebruiken ze 10 tot 15% bot. Bij BARF lijken ze 50% vleesbot te gebruiken. Komt 50% vleesbot overeen met 10 tot 15 % bot?