Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen met gemiddeld 8 (werk)honden eerst op KVV en later geleidelijk over op zelf samengesteld te voeren.
Om het enigszins overzichtelijk te houden heb ik destijds het gemiddelde gewicht van alle honden genomen en daarop een menu gebaseerd, echter bleken de verschillen op de lange duur te groot en werden er honden te dik en andere te mager. Om de dagelijkse porties wat eenvoudiger te kunnen verdelen, en ruimte in de vriezers te besparen, maal ik alles grof (16mm snijschijf / groentemix 3mm snijschijf).
Hieronder heb ik nu een nieuw menu samengesteld waarbij twee van de 8 honden een afwijkend gewicht dan wel voedingbehoefte hebben.
Hierbij wil ik jullie vragen er eens naar te kijken en van commentaar te voorzien, omdat het een vrij uitgebreid verhaal is geworden op deze manier heb ik even een linkje gemaakt naar een pdf bestand; Link naar pdf bestand
Niet genoemd in het menu zijn de extra snacks in de vorm van yoghurt, ei, gedroogde long en gedroogde pens.
Al het genoemde orgaanvlees (lever, nier en pens) is lams omdat ik daar makkelijk aan kan komen en gevoelsmatig beter vind dan runder, of zou het verstandiger zijn ook hierin meer diersoorten te kiezen of bied het menu zo voldoende afwisseling?
Voer ik niet teveel nekken en daardoor teveel schildklierhormoon??
Alvast bedankt voor alle reacties,
Peter