Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Micha7
#2562683
Juist thuis van  de DA. Diagnose instabiele achillespees....  :'(  Iemand ervaring???

Even uitleg: Zaterdag tijdens de wandeling leuk op een stuk gras met het balletje aan't spelen met onze 3 honden. Ineens wil onze kleinste sheltie niet meer terugkomen, met haar balletje, ze laat het vallen en zit met een doodongelukkig snuitje te kijken. Mijn eerste idee is, dat er een dennennaald oid in haar broek blijven hangen is, dus ik ga naar haar toe, om even te "helpen". Niks te zien dus, en toch wil ze niet meer bewegen... Dus hebben we haar gedragen, na een 10 tal minuten nog eens proberen te laten stappen, tevergeefs. Dan maar zo snel mogelijk naar onze DA, die ons onmiddellijk doorverwijst voor foto's naar een dierenkliniek. Daar blijkt dat er niks afwijkend te zien is... Alleen kan de aanwezige DA een "knappend" geluid uitlokken ter hoogte van de hiel. We krijgen pijnstilling mee, en het advies om rustig en veel met haar te stappen. Nu, als je hondje aangeeft, dat het alleen maar rustig wil liggen, voortdurend ligt te rillen, dan zegt gezond verstand, laat haar stilletjes liggen. Gisteren kwam ze om te eten, maar om de paar stappen hoorde je een "knappend" geluid... Dus deze morgen terug naar kliniek gebeld, we mochten deze avond langs komen. De DA die ons nu zag, had na enkele ogenblikken de diagnose: instabiele achillespees. Volgens deze DA zou het een heel zeldzaam voorkomend probleem zijn, zelfs specialisten zouden tijdens hun carrière slechts een handvol gevallen te zien krijgen. Advies de achillespees operatief imobiliseren... (En we kregen een compliment omdat we haar juist rust gegeven hadden, want beweging zou meer kwaad dan goed doen  :-\ )
Nu zitten we dus met een hoop vragen, want een operatie is wel het laatste wat we willen, als dit te vermijden is (o.a. omdat een narcose bij shelties toch een verhoogd risico inhouden)
Is er iemand die dit probleem kent??? Wij willen alleen dat onze kleine meid, terug vrolijk kan rondhuppelen, zonder pijn!!  :(
We gaan zeker nog voor een second opinion, maar ja, wie kan het juiste advies geven...  :-\
Door Do
#2563408
praat me niet over pees problemen
zelf ben ik in Gent beland omdat niemand hier in nederland het probleem kon diagnostiseren .

Zelda heeft dus een geraffelde pees aan de voorpoot

rust is niet goed maar wel gedoseerd beweging, aan de lijn geen spring toestanden

vind knap van de DA dat die zoiets kan diagnostiseren zonder wat dan ook :-\
Door Micha7
#2563421
Tja, volgens hem had hij zo'n 3 jaar geleden een symposium in Italië bijgewoond, waar dit aan bod gekomen was. Het zou het typische "knapgeluid", met voelen zijn, dat diagnose zonder twijfel stelt... :-\  Weet ook niet meer... Onze DA is momenteel aan het rondvragen bij collega's etc... zo snel als ze meer weet, brengt ze ons op de hoogte... Maar ze raad ons ook zeker een second opinion aan, bij een DA die écht gespecialiseerd is... Momenteel dus op zoek...
Door Micha7
#2563439
We zijn zeker niet van plan om het op de lange baan te schuiven, maar we willen wel het beste voor ons meisje... Dus zeker een DA met de nodige ervaring.
Effe vraagje, waarom is het belangrijk om snel te handelen?
Door Do
#2563447
[quote="Micha7"]
We zijn zeker niet van plan om het op de lange baan te schuiven, maar we willen wel het beste voor ons meisje... Dus zeker een DA met de nodige ervaring.
Effe vraagje, waarom is het belangrijk om snel te handelen?
[/quote]
dat waren we ook niet van plan
maar na 5 orthopeden en 3 dierenartsen waren ze 12 weken verder.....


als het de pees is en niet snel gekijken wordt wat er precies aan de hand is kan de pees bv calcificeren , harder worden
een pees heeft bijna geen doorbloeding, dus stel dat de pees geschuurd is(ik zeg maar wat) dan moet snel gehandeld worden zolang de pees nog " zacht" is

ik wil je niet in de stress brengen hoor!!!!

maar, bewegen is wel goed, mits op een goede manier gebeurd
Laatst gewijzigd door Do op di 08 jan 2013, 14:41, 1 keer totaal gewijzigd.
Door charmed
#2563761
Rolt de achillespees van de hak af? Dat heeft onze Shari gehad. Schijnt vaak voor te komen bij shelties.

Onze Shari is toen geopereerd heeft een spalk gekregen. Ik zou een goede orthopeed zoeken (in Wageningen bij de wagenrenk zit een goede). Niet opereren lijkt me echt geen optie. Hier kun je een hond niet mee laten lopen. Narcose is altijd eng. Ik heb drie ernstig zieke honden onder narcose gehad het laatste jaar en er zijn altijd risico's, maar als je dat goed aangeeft wordt er wel naar je geluisterd (zeker in de wagenrenk)! Het kan nooit kwaad extra benadrukken dat shelties in een risicogroep zitten.
Laatst gewijzigd door charmed op di 08 jan 2013, 19:57, 1 keer totaal gewijzigd.
Door tt-tjes
#2563776
Ik kan je hier ook niet mee helpen, het enige wat ik wel weet is dat Balou op een leeftijd van 7 maanden ook af en toe mank liep, waarbij duidelijk een knappend geluid te horen was als hij liep. Onderzoek bij Maarten Kappen wees uit dat hij een afgescheurde pees had en bij operatie bleek hij 2 afgescheurde pezen te hebben.
Die zijn toen vervangen door kunststof pezen. Balou loopt nog steeds de sterren van de hemel.
Ik zou er toch snel naar laten kijken. Wagenrenk heeft idd een goede orthopeed.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door