Dat probleem had ik ook altijd.
En bij mijn katten kan je er gewoon van op aan dat als je dat als extra geeft de dag erachter, het weer blijft liggen, tot het uiteindelijk toch slecht is.
Dus dat doe ik niet. Ik geef dat wel de volgende dag, maar dan van nieuw vlees minder.
Ik heb het dus ook al opgegeven om echt per dagportie te werken. Ik haal dagelijks iets uit, maar er is altijd wel nog wat over van de dag ervoor dat ook gegeven wordt. Das eigenlijk ook wel gemakkelijk met verpakken voor mij want dan komt het niet zo nauw. Ik zorg gewoon dat de portie minstens voldoende is voor 1 dag en voor de rest schuift het door. Enkel orgaan is echt per dag verpakt. Spier en bot ligt gewoon verspreid over de dagen. Het oude eerst verdeelt, dan het nieuwe.
En als ik nog voor een halve dag over heb op een keer vul ik die dag aan met een heel visje of een kuiken of iets anders compleet.
In het begin wilde ik ook mijn menu doen kloppen en wilde dan als het voorviel dat er wat overbleef, gewoon aanvullen met complete zaken. Maar omdat het in het begin gewoon bijna dagelijks was dat niet alles opgegeten werd, en vooral de ene wel maar de andere niet alles opet, bleek dat al snel ondoenbaar. En mettertijd heb ik geleerd me niet meer blind te staren op die dagporties.
Er ligt wat bot en spier in mijn ontdooibakjes en daarmee puzzel ik tot ik heb wat ik die dag moet geven. Ik voer wel eerst op wat ze laten liggen hebben, zonder ermee rekening te houden wat dat is, voor de volgende dag. Want als ze vb altijd lever laten liggen en je voert dat de volgende dag weer als de orgaanportie, komen ze andere organen tekort en hebben ze maar de helft van de orgaanhoeveelheid gehad. Hetzelfde geldt ook voor bot en spier. Als het steeds hetzelfde is dat ze gemakkelijk laten liggen, trekt dat je menu scheef als je dat gewoon van het menu van de volgende dag aftrekt.
Ik voer dat, en trek het gewicht van het gehele menu van de volgende dag af. Als ze een paar dagen wat minder bot en vlees gegeten hebben, krijgen ze een keertje geen orgaan op die dag. Maar ja, dat gaat gemakkelijk omdat ik compleet voer. Als je dat niet doet, is het wat meer rekenwerk.
Ik wil maar zeggen: denk er even over na, zoek er je weg wat in en doe wat jou het beste lijkt. Pin je niet te hard vast op je menu, probeer dat wat aan te passen zodat het uitkomt. Maar dagelijks vlees weggooien lijkt mij wel grote zonde
Voor elk stukje vlees is toch een dier gestorven, dat gooi je toch zomaar niet weg?
Ik zou wel opletten met dat overgeven van je honden. Had je de vleugel in geknipt?
Ik zou de eerste tijd beginnen met kipbot. Dat is toch merkbaar zachter dan eend en zal gemakkelijker verteren. Als je aan mooi bevleesde karkassen kan geraken is dat prima, of anders voorgemepte nekken, tot ze goed leren kauwen? Kan goed zijn dat de maag ook even moet wennen aan grote brokken hoor. Of de slokdarm. Ze zijn dat niet gewend he.
Ik hoop dat je andere honden ook snel gaan eten. Anders in hapklare brokken snijden? Bot dan wel pletten he!