Hallo allemaal!
ik zal me eerst even voorstellen,
Mijn naam is kelly en mijn vriend heet nico.
onze twee beste vriendjes heten Django: een american staffordshire terrier reu van 1 jaar jong
en Djaimy een american staffordshire terrief teef van 9 weekjes.
sinds enige tijd zijn wij ons grondig gaan verdiepen in BARF, heel internet speurden wij af.
mede met de reden dat wij graag onze Django, van die chemische afval troep wat men brokken noemt af te komen.
Djaimy kreeg vanuit de fokker al vers, en wat waren we daar blij om
wij kwamen ook terecht op deze website, waar ik zelf nu al menig uurtje op heb zitten lezen.
daar wil ik trouwens even aan toevoegen dat ik het een geweldige website vind, met ontzettend veel goede informatie, uitleg, en goede duidelijke foto's!
en wat een super adviezen zijn er hier te vinden, wauw mijn complimenten!
nou hierbij dan mijn vraag:
ik heb nu voor onze Django een eerste menu samengesteld, we zijn rustig begonnen met kvv, en dat gaat super! ik zie duidelijke verbeteringen in zijn vacht en ook hij word al vrolijker met etenstijd. ook is zijn stoelgang ontzettend vooruit gegaan. hij poept nu nog maar 2 a 3 keer per dag en de kleur en structuur zijn zeer goed in tegenstelling tot de ''brok etende poep'' deze was altijd keihard en bijna zwart, hij had moeite met ontlasten en moest ook nog eens vaak, zon 5 a 6 keer per dag! graag zou ik wat meningen en feedback over mijn eerste menu horen.
met de barf rekenhulp calculator kwam ik op het volgende uit:
ik vermeld daar wel even bij dat ik het vleesbot percentage heb aangepast.
Menu voor een american staffordshire terrier, reu, 1 jaar oud, 40 kilo.
Hoeveelheid: 2% van 40 kilo = 800 gram per dag / 5600 gram per week
Rauw vleesbot 45% : 360 gr.
Groentes 15% : 120 gr.
Orgaanvlees 20% : 160 gr.
Spiervlees 20% : 160 gr.
Maandag:
360 gr kippenek
120 gr groentemix
160 gr organenmix ( kippen maag/lever/hart )
160 gr rundergehakt
extra: rauwe koudgeslingerde honing
Dinsdag:
360 gr eenden nek
120 gr groentemix
160 gr pens
160 gr runderlappen
extra: yoghurt
Woensdag:
360 gr kippen nek
120 gr groentemix
160 gr Lamshart
160 gr kipfilet
extra: sardien
Donderdag:
360 gr eenden nek
120 gr groentemix
160 gr runderstrotten
160 gr lamsvlees
extra: ei
Vrijdag:
360 gr kippen nek
120 gr groentemix
160 gr lamshartjes
160 gr paardenvlees
extra: sardien
Zaterdag:
360 gr eenden nek
120 gr groentemix
160 gr kip organenmix ( hart/maag/lever )
160 gr runderkopvlees
extra: ei
Zondag:
360 gr kippen nek
120 gr groentemix
160 gr orgaan vlees rund
160 gr kalkoen filet
extra: sardien
Noot:
de reden dat ik als vleesbot kippen en eenden nekken vaker gebruik, is omdat ik kwa vleesbotten rustig aan wil startte aangezien onze django nogal een schrok op is. zodra dit goed zal gaan zal ik overstappen op wat grote vleesbotten, zoals een kippenvleugel etc.
ik hoop dat dit menu wat in de buurt komt van een goede maaltijd.
want wat heb ik hier lang over gedaan!
heb er zelfs van wakker gelegen haha.
maar wij willen natuurlijk het beste voor onze allerliefste vriendjes.
kritiek is ook hartstikke welkom, daar kan ik immers van leren!
groetjes van kelly en nico!
en een lik van Django en Djaimy