Moderator: Lizzy
Tanna schreef: Sta ik net gezellig alle groente te pureren, wil ik er kiemen bij doen en zie ik dat daar linzenkiemen tussen zitten. Linzen mogen natuurlijk niet, maar hoe zit dat met de kiemen?LInzen zijn gedroogde peulvruchten,en net als erwten en gedroogde bonen niet aan te raden.
202Spots schreef: LInzen zijn gedroogde peulvruchten,en net als erwten en gedroogde bonen niet aan te raden.Dankjewel! Dat dacht ik zelf ook, maar ik durfde het toch niet aan. Intussen is de puree klaar en staan de kiemen weer in de koelkast, dan eet ik ze morgen wel tussen een paar bruine boterhammen met kokosolie, ook lekker!
Maar alle soorten kiemen is prima te gebruiken hoor!!
Annemarie Rijnveld schreef: Niet dat ik ze gebruik, maar verse erwtwn, bonen en linzen mogen die wel worden gebruikt?Alle gedroogde bonen, linzen en erwten hebben TE veel zetmeel en is niet goed,
Annemarie Rijnveld schreef: Er staat mij namelijk iets bij van een link in een post van Dory, gaat over een Amerikaanse specialiste, Mary Strauss?? En over het wel of niet moeten koken van sperciebonen.Eerst werd er gezegd dat de Phasin in rauwe spezieboontjes schadelijk zou zijn, door koken werd de Phasin vernietigd.
In datzelfde artikel wordt ook gesproken over bonen en linzen, maar nu weet ik niet meer wat er nu precies over wordt gezegd.