Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Lil
#2540083
Mijn pa heeft een kruising. Moeder was een yorkie en pa een "boomer" (geen idee uit welke rassen pa bestond). Ze is om te zien een yorkie, maar dan met veel te lange poten. Nu doet ze al sinds jaar en dag continu aan haar kop, achter bij de schedelbasis/nek krabben. Nergens anders. Het laatste half jaar schuurt ze haar kop ook vaker langs de bank en kasten en ons. Heel soms schudt ze haar kop. Heel soms krijst ze als je aan haar nek komt. Maar ook periodes nergens last van. Ze doet het vooral na wandelingen. Ze loopt van pup af aanin een tuigje. De eerste da zei dat is niets. Wordt helaas wel erger. Dus vandaag naar een andere da geweest en die kon niets vinden. Voorstel is een kliniek zoeken waar ze een ct scan maken, maar ja wat het is??? Vind het nogal wat om een ct scan te laten maken ergens 200 km of verder van huis voor heel veel geld en niet weten wat het zou kunnen zijn. Iemand die de klachten herkent en een vermoeden heeft? We gaan wel als ze weer zo gaat schuren proberen om te kijken of pijnstilling helpt.
Gebruikersavatar
Door cactus-girl
#2540148
Bij mij in de puppengroep is een JR die ook constant aan zijn nek krabt, zonder duidelijke reden.
Zij laat nu onderzoeken of haar hond geen Syringomyelia heeft. Dit kan met een CT scan uitgesloten worden.
Succes in ieder geval.
Gebruikersavatar
Door spreeuwtje
#2540181
dacht ik ook gelijk aan..
of anders hernia in de nek (of iets dergelijks?)
heb je geen foto van het hondje?
kunnen de kenners zien wat de bouw van het koppie is?
Door Lil
#2540305
Ik vreesde syngromelia en de da zei dat het gelet op het ras/kruising niet kon...

Nekhernia kon maar ze krijste niet, dus die viel ook af. Middenoor afwijking zou kunnen, maar kopje houdt ze nooit scheef. Ofwel ik ben van de da niets wijzer geworden behalve dat deze een ct scan aanraad en de vorige da zei stom gedrag het is niets.

Het kopje/schedel lijkt op te houden voordat de nek begint. De nek kon gisteren goed bewogen worden. Ik zie haar zaterdag weer en kan dan wel een foto maken van het kopje.
Door Alba
#2540316
Ik denk niet dat je op basis van de rassen kan zeggen dat het niet kan. Tenslotte komt het bij meer dwerg-rassen voor. Alles wat 'verkleind' is in de loop van de tijd loopt meer risico op syringomyelia. Voor wat ik ervan weet komen de symptomen wel akelig overeen.
Door Lil
#2540427
Ahhhh niet rsgebonden! De da belde nog geen 10 minuten geleden. Terugkomen als ze het weer heeft en dan 24 uur nuchter en bloed afnemen. Maar ga toch maar eens aanzetten dat pa een ct scan laat maken.

aangepast... da wil dat ik terug kom, omdat ze nu niet kan kiezen tussen mri en ct scan.
Laatst gewijzigd door Lil op vr 14 dec 2012, 13:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lil
#2541341
nova schreef: ook mijn eerste gedachte  :-\

Beterschap voor het hondje
Dank voor jullie imput. Ik denk dit al 2 jaar, maar krijg overal te horen dat ik spoken zie. Ik heb vandaag wel ontdekt dat onderzoeken gedaan worden bij van den heuvel in Best. Die ga ik maandag eens bellen.
Door Alba
#2542566
Lil schreef: Dank je! Ik had inderdaad die informatie via google gevonden. De da twijfelt aan de hand van deze info, vindt de klachten die Kimba heeft niet ernstig genoeg.
Wat wil hij/zij dan, wachten tot de klachten erger worden :-\? Ik heb echt niet genoeg kennis van syringo maar ik heb toch al een x aantal verhalen gelezen van hondjes die het hebben waar de symptomen echt niet veel erger waren dan wat jij beschrijft.
Door Henny V.
#2542569
Ik dacht ook gelijk aan syringo.
In Best bij dierenkliniek den heuvel zijn ze gespecialiseerd in de scans van syringo.
Zo uit mijn hoofd kost een mri scan daar rond de € 250,00  en Eric Noorman kan je dan ook gelijk vertellen of dit het is.
Syringo komt bij meerdere rassen voor.
En helaas weet nog niet iedere dierenarts het fijne van syringo.


Ik zou naar Best gaan en de mriscan laten maken.

Wil je graag meer info stuur maar een bp'tje.
Laatst gewijzigd door Henny V. op zo 16 dec 2012, 12:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lil
#2542576
Alba schreef: Wat wil hij/zij dan, wachten tot de klachten erger worden :-\? Ik heb echt niet genoeg kennis van syringo maar ik heb toch al een x aantal verhalen gelezen van hondjes die het hebben waar de symptomen echt niet veel erger waren dan wat jij beschrijft.
Ja, reden waarom ik er nu zo achteraan zit en zo veel erover wil weten. Nu heeft het hondje een heerlijk leven en is heeeeeel erg wild, lekker rennen en zo en dat wil ik zo houden!!!  ;)
Henny V. schreef: Ik dacht ook gelijk aan syringo.
In Best bij dierenkliniek den heuvel zijn ze gespecialiseerd in de scans van syringo.
Zo uit mijn hoofd kost een mri scan daar rond de € 250,00  en Eric Noorman kan je dan ook gelijk vertellen of dit het is.
Syringo komt bij meerdere rassen voor.
En helaas weet nog niet iedere dierenarts het fijne van syringo.

Ik zou naar Best gaan en de mriscan laten maken.
Ja, ik had me voorgenomen om maandag met Best te gaan bellen. Ik was ook bij van den heuvel uitgekomen en als daarvoor geen doorverwijzing nodig is, dan ben ik daar 'snel' geweest. Heb ik wel een doorverwijzing nodig dan moet ik nog wat langer bij de da's gaan zeuren.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door