Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door wenche
#2530631
Pip heeft gister weer een aanval gehad...
Ze ligt rustig op bed, en bij het afgaan van het bed begint ze ineens te stuiptrekken, voornamelijk met achterhand... Voorpootjes een beetje verkrampt (alleen de voetjes)
Ze zoekt je echt op, lijkt in paniek te zijn, luistert nog wel naar haar naam, en naar "doe maar rustig"

Na zo'n aanval (deze duurde 2 minuten) is ze hijgerig en wat pieperig, maar dat hersteld wel snel...

De eerste aanval was in de zomer, ze was toen van een muur van 2 meter hoogte naar beneden gevallen... De 2de was 5 oktober, en de 3de was dus vannacht (of eigenlijk vanochtend heel vroeg 5.00)

Het lijkt haast op dat ze rustig ligt, kramp krijgt, van het bed/bank af wil en dan zo in paniek raakt dat ze gaat stuipen... (zo op het oog dan heh)
Ze is overigens 3 jaar oud
Door charmed
#2530995
Het zou best een epileptiforme aanval kunnen zijn. Honden kunnen nl. volledig bij zijn tijdens een aanval. Er kan ook een deel van het lichaam in aanval zijn. Prudence heeft nu meerdere keren gehad dat haar hoofd alleen maar schudde als een parkinsonpatient. Ik zou een dagboekje bij gaan houden, kijken hoe vaak het voorkomt, hoe lang het duurt, wat ze gegeten heeft, of ze iets bijzonders gegeten heeft van de vloer of zo. Noem maar op. Mocht het vaker dan eens in de maand voorkomen zou ik naar een specialist gaan, dan doe je niet alles dubbel. Een specialist heeft hier meer kijk op als een gewone dierenarts.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door