- zo 02 dec 2012, 12:43
#2528401
Ik portioneer altijd voor twee dagen (één portie voor de dag waarop ik portioneer, en één portie voor de dag daarna), en wat ik doe als ik nog iets overhoud (van een kiloverpakking), hangt af van wat het is. Als het om orgaan gaat, gaat het restje terug in de vriezer, want ze krijgen hier iedere dag een andere soort en ik heb van iedere soort maar 700 gram nodig per keer, dus die overige 300 gram gaan terug in de vriezer. Soms gebeurt het dat ik minder dan 300 gram overhoud, bv. als ik er veel vet of flubbers van heb afgesneden; in dat geval krijgen de katten een extra stuk van dat orgaan, en anders verdeel ik het restje nog over de drie honden - dan krijgen ze maar een beetje meer dan in het menu staat, dat is geen punt.
Als ik vlees of vleesbot overhoud, gaat dat in de koelkast en gebruik ik dat op de "derde dag", dus wanneer ik weer moet portioneren voor twee dagen. Het restje staat dan dus twee dagen in de koelkast, maar ook dat is geen punt.
Op deze manier hoef ik niet steeds weer kleine porties in te vriezen, en langer dan twee dagen staat het niet in de koelkast, dus dat moet kunnen.
Laatst gewijzigd door Anne in Zweden op zo 02 dec 2012, 14:38, 1 keer totaal gewijzigd.