Kijk, dat doen nu zoveel mensen he.
We hebben verhoudingen in barf om een prooidier na te bootsen, maar als je dan een prooidier in je handen hebt, zou je die helemaal uit elkaar halen om de percentage's te berekenen. Je vergeet dat je dat net na wil bootsen met je percentages.
Een prooidier is compleet, juistere verhoudingen ga je niet vinden. Tenminste, als je een menu hebt dat onder de normale menu's valt en geen aangepast naar bv minder bot of minder orgaan of dergelijke.
Dus als er wat spiervlees af zo'n karkas af gehaald is, moet je gaan schatten hoeveel er terug bij moet. Maar de verhouding bot en orgaan is zoals het in een prooi is. Niets dus gereken, dat is al wat je wil bereiken: de juiste prooidierverhoudingen. Gemakkelijker kan niet.
Dus niet omdraaien he
: de prooidieren zijn de richtlijn, niet de percentages die ons helpen een prooi samen te stellen uit losse onderdelen.
Als het zo kaal is als een normaal vleesbot (los van het orgaan), dan moet je gewoon als vleesbot en orgaan rekenen. Hangt er nog meer vlees aan, dan kan je iets minder spier toevoegen, net als je dat bij anders te veel bevleesd vleesbot doet. Maar de verhouding bot en orgaan is in orde, hoef je je verder geen zorgen in de maken.