Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door paulavanloenen
#2509577
Vandaag hebben we van Alex, onze franse bulldog, foto's laten maken van zijn rug/achterpoten.
Hij gaf de laatste tijd regelmatig pijn aan bij bijvoorbeeld opspringen.

De foto's waren niet goed. Er zat te veel ruimte in het heupgewricht.
Hij heeft een injectie gekregen en volgende maand moet hij terugkomen voor weer een spuit.

De dierenarts wil me heel graag een zak brokken van Royal Canin verkopen, waar stofjes inzaten die de spieren versterken en ontstekingsremmend werken. Die zak brokken heb ik niet gekocht.....

Maar ik wil onze Alex natuurlijk wel graag helpen. Wat kan ik hem geven naast zijn barf-hap?
Hij krijgt elke dag compleet; 200 gram vleesbot, 100 gram spiervlees, 30 gram pens, 30 gram orgaan (hart/lever/nier, zelf een mix gemaakt) een plukje kvv Haaksbarf Zalm en gekookte groentes. (gepureerd rauw, wil hij niet eten)
2x in de week yoghurt met een eitje.
Wat kan ik er eventueel bijgeven om zijn spieren sterker te maken?
Is er iets wat ontstekingsremmend werkt, wat ik hem kan geven?

Ik ben nog een beetje van slag. Van de medische wereld heb ik helemaal geen kaas gegeten en ik zal nog heel veel opzoeken en lezen hierover, maar ik moet de weg nog vinden.

Groetjes Paula.
Door Bieke
#2509629
Goed van jou, dat je die zak dure troep hebt geweigerd.
Hoe oud is je bulletje? Wat voor spuit heeft hij gegeven? Had je daar toestemming voor gegeven? Het zullen wel ontstekingsremmers zijn geweest. Heeft je dierenarts verstand van foto's beoordelen?  Ik zal je het verhaal van mijn nu bijna 15 jarige vertellen. Het is een Lab en met 10 maanden werd ze kreupel, net op mijn verjaardag .Na een kleine week was het over. Ik heb haar laten rontgen. Slechte heupen. +.  Ik ben meteen overgegaan op vers voer en ben gestopt met vaccineren. Afentoe was ze een dagje kreupel, maar ik heb haar altijd in beweging gehouden. Ik nam haar in het begin meteen van de jachttraining, maar later heb ik nog behendigheid met haar gedaan.  Ze heeft veel gezwommen, maar dat zie ik een bulletje nog niet doen. Ze is de laatste 7-8 jaar niet bij de dierenarts geweest.
Pas met bijna 14, ging ze wat slechter lopen. Toen heb ik haar glucosamine chondroitine gegeven en visolie. Gelukkig vond ik meteen het voor haar juiste merk. Ze sjouwt nu weer vrolijk een uur per dag mee. Beweging is juist goed met HD.
Foto's zeggen niet zo veel.
Door paulavanloenen
#2509657
Wat jong was jouw hond! En wat fijn dat ze zolang niet bij de dierenarts geweest is. Gelukkig.

Alex is 2,5 jaar en ik heb geen idee wat voor een spuit hij gekregen heeft. Misschien heeft de arts het me wel verteld en heb ik niet geluisterd. Zou kunnen. Vanmorgen hebben ze de foto's gemaakt en hij had de spuit al gezet toen de arts belde over wat hij zag op de foto. Toen ik Alex weer op mocht halen, heb ik de foto's ook mogen zien.
Of de dierenarts de foto's goed kan beoordelen weet ik ook niet.
Ik heb ook veel te weinig gevraagd aan hem... Maar goed, dat ga ik vast wel leren! ;)

Ik ben in iedergeval ook trots op mezelf dat ik de zak brokken heb laten staan!
Door Parelridder
#2510209
Ik ben een jaar geleden naar orthopeed Lars Theyse geweest (Utrecht) en kan je érg aanbevelen door hem je maatje te laten onderzoeken. Eerste belangrijk verschil is al dat deze eerst exact de lokatie van klachten onderzoekt en wat wel/niet klachten/beperkingen geeft. E.e.a. súper ontspannen. Pas als duidelijk is wat het zijn kan (en wat niet) wordt zo nodig middels bijv. foto gecontroleerd of dit idd het geval is. De reden van deze volgorde - legde hij me uit - is dat we aan de hand van foto's afwijkingen zien die helemaal geen klachten hoeven te geven, maar waar we dan veel te gemakkelijk e.e.a. aan ophangen. Niet zelden worden honden daardoor nodeloos geopereerd! En andersom, wordt de juiste behandeling gemist.. :(
Een Specialistisch consult is niet heel veel duurder, zelfs véél voordeliger om 1 keer goed te gaan dan aan te rommelen met een minder deskundige ;) Dus ik zou voor specialistisch werk (en orthopedie is een specialisme) zéker naar een goede orthopeed gaan. Lars Theyse is een aanrader! Hij is overigens ook thuis in alternatieven als bijv. een brace.
Supplementen zijn kostbaar en de diagnose op m.i. twijfelachtige wijze gesteld, dus ook de behandeling:
* een diagnose gebaseerd op een foto zoals bij jouw maatje gebeurd is, is af te raden
* een goede foto maken is een vak apart (met een iets verkeerde foto kun je bijv. zo maar slechte aansluiting suggereren, terwijl die uitstekend is, ik heb de bewijsstukken thuis liggen..)
* een foto goed lezen is eveneens iets wat absoluut niet iedere arts kan
Kortom, ik zou een verwijsbriefje vragen en nog even helemaal niets doen voor een goede specialist heeft vast gesteld waar de pijn door veroorzaakt wordt.
Succes en beterschap!!!
Gebruikersavatar
Door nova
#2510261
vragen aan de DA  wat het voor spuiten zijn  ;)
De spuit zou  spierversterkende middelen kunnen zijn geweest. Moet herhaald worden over  4 weken, en dan nog een keer na 4 weken
Mijn oudje kreeg die ook  toen  ze problemen kreeg met haar poten en heeft daar  goed baat bij gehad.

Spiersupport van Phytonics helpt ook spieren opbouwen, met een betere bespiering hebben honden met heupproblemen veel baat bij
Door paulavanloenen
#2511329
Dank jullie wel voor de reacties!
Ik heb gebeld met de assistente en de spuit was idd een spierversterkend middel.
Dus ik zal voorlopig maar niks toevoegen aan zijn menu, want er zal al wel genoeg in die spuit zitten.
Alex krijgt dus gewoon zijn gezonde barf-hap. (met misschien een extra visje?)

...en dan ondertussen proberen mijn man te overtuigen, dat eventueel een bezoekje aan de specialist niet verkeerd is... ;)
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door