Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door faya
#2492325
volgens oogarts zijn de traanbuisjes van mijn hond verstopt. nu kan je ze laten doorprikken, moet natuurlijk onder narcose en wat ik begrepen heb, helpt dit vaak maar tijdelijk. Doordat de traanbuisjes verstopt zijn heeft ze vaker traanstrepen, wat ik geen punt vind, want dat kan je schoonmaken, echter ook regelmatiger ontstoken oog hierdoor. Iemand ervaring met colloïdaal zilver? Of andere tips, niet om traanstrepen te verwijderen, maar om evt. verstopping traanbuisjes te "verhelpen" is er niets wat "ontstoppend" zou kunnen werken?
Door sella
#2492381
Ik heb het nog niet gevonden. Mijn hond heeft nu een slepende oogontsteking ook erbij en we gaan ook naar de oogarts.
Door sella
#2492512
Ja, hij heeft ook verstopte traanbuizen.
We gaan naar Christiane Görig. Die komt in velserbroek af en toe en werkt vast in de tweedelijn.
Ik kan haar al een paar jaar, ze heeft mij overleden oudduitse herder al behandeld, en is goed met die grote reuzen.
Het hangt ook af van waar je woont waar je heen gaat.

Als hij alleen verstopte traanbuizen zou hebben, dan had in niet naar een specialist gegaan.
Het probleem is dat hij problemen heeft qua ontstekingen heeft met zijn rechteroog en dat mijn onderbuik gevoel zegt je moet nu aktie gaan ondernemen.

Mij is verteld dat de kans op succes is met ze doorprikken 50/50 is qua succes en ook nog dat het blijvend is.
Ik heb een zwarte hond dus je ziet geen rode strepen.

Ik heb nog niets gevonden wat ontstoppend werkt.
Gebruikersavatar
Door mullermariska
#2492762
Mijn hond heeft ook verstopte traanbuizen. Mijn gewone dierenarts heeft een keer geprobeerd ze door te spuiten toen ze toch een roesje had voor hechtingen in een pootje. Maar dat is niet gelukt. Zit te twijfelen of ik naar een oogarts zal gaan om ze door te spuiten. Maar als ze idd weer dicht gaan zitten zie ik het niet zo zitten om haar onder narcose brengen voor miss wel niets....
Met wat haal je de traanstrepen weg? Heb een gele labrador dus je ziet wel echt strepen.
Hebben jullie enig idee of de hond er last van heeft? Ze heeft geen ontstekingen trouwens.
Door sella
#2492783
Mijnes heeft nu last ervan omdat het rechteroog kliert.
Ik maak de regio om de ogen gewoon schoon met gekookt en afgekoeld water, en doe dat met een katoenen watje. Daarmee maak ik de vacht weer schoon en haal de prut uit zijn ooghoeken.
Ik weet niet beter dan verkleurde vacht bij de ogen van witte honden kan je met een of ander goedje van de dierenwinkel wel schoon maken. Maar echt resultaat heeft het niet wat ik van anderen hoor.
Dian haar hondje is wit, mischien dat zij iets weet voor de strepen bij de ogen?
Gebruikersavatar
Door mullermariska
#2495145
Ja ik heb wel zo'n goedje maar dat helpt niet  ::) Dus hoopte dat iemand miss een handige huis tuin en keukentip zou hebben.  ;D Maar helaas... Dan maar strepen  :)
Door henneke
#2495569
mullermariska schreef: Ja ik heb wel zo'n goedje maar dat helpt niet  ::) Dus hoopte dat iemand miss een handige huis tuin en keukentip zou hebben.  ;D Maar helaas... Dan maar strepen  :)
tot nu toe het beste werkt make up verwijderaar , ik had een keer niets anders en probeerde dat en tot mijn verbazing nog nooit zulke schone ogen bij Storm  ;)
Door faya
#2495699
de traanstrepen zijn van ondergeschikt belang!!!! De steeds vaker optredende ontstekingen baren mij zorgen en de vele zalfjes helpen te kort of niet......daarover zou ik tips, andere meningen willen, wordt er soms beetje moedeloos van. Heeft iemand zijn hond misschien laten opereren aan die traanbuisjes, dus niet het doorprikken wat ik lees, maar nieuwe buisjes aan laten leggen???? Hoorde in Oisterwijk dat dit een optie zou zijn voor de onderste buisjes ( bovenste zouden nog wel werken )
Door henneke
#2495704
tegen de ontstekingen helpt bij Storm vooral het naspoelen van de ogen na een wandeling ( en dan vooral als we naar het strand zijn geweest ) ik doe dat met gewoon water niks moeilijks gewoon water op kamer temperatuur en flink spoelen .
Gebruikersavatar
Door Kallista
#2495716
Ik heb er een die heeft dat ook aan een kant, is een keer doorgespoeld (zonder roesje o.d., was een fijne rustige dierenarts en de hond op zijn gemak, liet ie zo doen) Dat heeft een hele tijd geholpen maar is nu weer terug. Maar die heeft verder geen ontstekingen o.d.
Kun je idd ook operatief laten doen, maar ook dat schijnt geen garantie op succes te zijn en kan weer dicht gaan zitten na verloop van tijd.
Als ik jou was zou ik dus eerst eens zien of je met doorspoelen geholpen bent.
Mocht dat niet baten en de hond er echt last en ontstekingen van hebben kun je altijd nog kiezen voor een OP.
Gebruikersavatar
Door mullermariska
#2496483
henneke schreef: tot nu toe het beste werkt make up verwijderaar , ik had een keer niets anders en probeerde dat en tot mijn verbazing nog nooit zulke schone ogen bij Storm  ;)
Dat ga ik proberen dank je!
Gebruikersavatar
Door Riek
#2496728
henneke schreef: tot nu toe het beste werkt make up verwijderaar , ik had een keer niets anders en probeerde dat en tot mijn verbazing nog nooit zulke schone ogen bij Storm  ;)
Welk merk make up verwijderaar?
Ik gebruik altijd water en zwitsalbabyzeep voor mezelf en heb dus niet zoiets in huis.
Maar Charlotte heeft ook aan een kant erg veel last van traanvocht.
En als ik dan toch make up verwijderaar ga kopen, dan maar meteen het goede merk.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door