Een vraagje aan de boekmaag-experts cq. boerenbedrijfhouders.
Op het barfforum.it wordt mij het probleem voorgelegd betreffende de inhoud van de boekmaag van koeien die niet-biologisch worden gehouden en van koeien die juist wèl biologisch worden gehouden.
Ik weet niet of in Europa de koeien over het algemeen eenzelfde soort voer krijgen, in Italie zouden de koeien gevoederd worden met silosvoer, dat bestaat uit graan, meest mais dat is gefermenteerd met lactobacillen.
Maar...de melkkoeien waarvan de melk wordt gebruikt in de kaasindustrie mogen dit soort silosvoer dan weer niet eten, zij krijgen een ander soort voer.
Ook mag silosvoer niet worden gebruikt om landbouwgrond te bemesten (ik citeer dit letterlijk, wist niet dat dit ook hiervoor werd gebruikt).
Dus de Italiaanse vraagsteller vraagt zich af of het voeren van boekmaag mèt inhoud nu wel zo gezond is, als je niet weet waarmee de koeien zijn gevoederd.
Kan iemand mij helpen met een goed onderbouwd antwoord op dit probleem?