JumboBaloe schreef:
Gisteren heeft Baloe voor het eerst kalfsribben gehad.
Het viel mij op dat het een lange tijd duurde voor zij die ribben op had (ongeveer 200 gr)
Hij knaagde er kleine stukjes van af dus daar maakte ik mij geen zorgen over.
Wat ik mij wel afvroeg ben ik te vroeg met deze ribben?
Moet Baloe gewoon aan zwaardere botten wennen?
Zijn deze botten toch niet geschikt (kan ze wel doorknippen)?
Of is dit gewoon normaal
Ik zit met een paar vraagtekens nu:
1- Kalfsribben? Die zijn toch eigenlijk al best groot? Hoe krijg je daar slechts 200 gram van - ervan uitgaande dat je geen losse ribben hebt gevoerd, want dat wordt heel erg afgeraden.
2- Kalfsribben die je kunt doorknippen?! Met een snoeischaar? Wist niet eens dat zoiets bestond!
3- Hoelang barft Baloe al? Ribben gelden in het algemeen niet als beginnersbotten, of ze nou van een kalf of een ander dier zijn. Met ribben kun je meestal beter even wachten tot je hond wat meer ervaring heeft met botwerk, al is het een goed teken dat je hond er rustig op knabbelt. Beter dat ze er lang mee bezig is dan dat ze hapschrokweg doet, zeker met ribben! Maar als je nog maar net bent overgestapt op versvoeren, wacht dan nog even met ribben. Het maagzuur van je hond moet eerst nog wat verder verzuren voordat het zulke botten goed kan verteren.
4- Dat je hondje er 40 minuten over doet, is op zich geen punt - al kan het natuurlijk betekenen dat het bot gewoonweg te hard is. Hoe lang doet ze over een kipkarkas, over een kalkoennek van X gram, om maar iets te noemen? Ik heb zelf een boxer die met d'r inefficiënte centenbakkie stukken langer over d'r eten doet dan mijn reuen. Een kalkoennek van 500 gram, daar is ze echt wel effe mee bezig. Hangt dus ook van de kraakvaardigheid van je hond af!