Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door kira
#2470120
Was heel vreemd. We waren al hier in de buurt bij de dierenarts geweest, ontsteking van het derde ooglid zeiden zij. En daarom zat het knipvlies voor haar oog en zagen wij geen oog meer zitten. Zelf twijfelde we wat omdat er geen vies uit het oog kwam wat je bij een ontsteking verwacht en ze er ook buiten het feit dat ze beperkt zicht had (linkeroog had geen functie meer) geen hinder van in de zin van pijn of jeuk. Zalf een werkte niet, dus maandag tussen alle bedrijven door en met enige overredingskracht andere zalf gehaald. En maar op voorhand op de vrije middag van Daf een afspraak gemaakt bij een grotere kliniek waar ook een oogspecialist werkt. Vanmiddag geweest. Het was eigenlijk één blik en toen gelijk, jullie kunnen jaren zalven, maar dat helpt niet. Grote beer heeft waarschijnlijk het syndroom van horner. Ze is gedruppeld en zie daar binnen korte tijd was haar oog weer "normaal". Hoogst waarschijnlijk heeft de oogzenuw knel gezeten en is deze beschadigd. Omdat ze snel op de druppels reageerde is het erg onwaarschijnlijk dat er iets "ernstigs" is ook omdat ze verder best wel "fit" is (nou ja, wij vinden haar wel wat ouwelijk voor haar leeftijd, maar blijkbaar is de gemiddelde beer die 8 is zo). We hebben pillen mee en als het goed is zal het oog met 6 weken weer normaal zijn. Is dat niet zo, dan moeten we terugkomen. De druppels zijn zo weer uitgewerkt dus helaas dan hebben we weer een eenogige beer. Maar wij zijn blij dat het niet een tumor o.i.d. lijkt te zijn maar gewoon iets dat weer kan herstellen.
#2470159
Bo heeft ook Horners Syndrome gehad...moest vanzelf weer weg gaan,
maar 't duurde geen 6 weken maar 5 maanden voordat 't weer helemaal goed was.
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 26389.html

p.s...mag geen gewone halsband aan, en nu aleen maar 'n tuig wanneer er aan de lijn word gewandeld..
Laatst gewijzigd door mahuni op vr 28 sep 2012, 19:40, 1 keer totaal gewijzigd.
#2470205
Grote Beer haar oog zag er nadat er was gedruppeld weer helemaal normaal uit, maar t trekt weer weg. Maar zoals ook blijkt uit t topic van Dory heeft ze er zelf eigenlijk helemaal geen last van, behalve dan een ernstig verminderd zicht vermogen en ze ziet er inderdaad wel heeel zielig uit met zo'n trekoog. Dank voor je reactie Dory, allemaal heel herkenbaar, ik hoop alleen niet dat het hier ook 6 maanden duurt voor ze weer "normaal" ziet.
Deze dierenarts inderdaad wel heel snel, alleen zijn we wel door een andere dierenarts van andere praktijk met een "kluitje/ zalfje" in het riet gestuurd en daardoor 2 weken vergeefs lopen zalven.
Laatst gewijzigd door kira op vr 28 sep 2012, 20:12, 1 keer totaal gewijzigd.
#2470724
Pfft, gelukkig geen tumor...

Sanne...snel weer beter worden he...en anders sparen we door voor een papegaai op je schouder....kan je als kapitein éénoog door het leven :biggrin2: ( dit hebben we heel vaak tegen Tjerk gezegd...)

Nu even en poosje rust voor jullie  :-* :-* :-*
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door