Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door tiny
#2426604
Het ging zo goed met Sisko. Groeit goed, eet goed. Hij krijgt Carnibest pup. Sinds een paar nachten worden we wakker geblaft en moet hij nodig de tuin in. De andere ochtend zien we dan dunne ontlasting met soms ook slijm ertussen. Nu slaapt hij maar soms piept hij in zijn slaap en dat klinkt als een pijnpiep. Het lijkt mij dat hij buikpijn heeft.
Nu heeft Tessa ook zojuist in de tuin gepoept. Keutels met dunne, gele, slijmerige ontlasting erbij. Hebben we hier een virusje te pakken?
Ze eten prima en zijn ook tierig genoeg. Iemand een idee?
Door Lizzy
#2426830
Het kan een virusje zijn. Het kan met tandjes te maken hebben. Het kan met wormen te maken hebben. Heb je onlangs ontwormt? Misschien anders even wat mest laten controleren. Tegen de buikpijn kun je heel goed wat fijngewreven tabletjes (tussen twee eetlepels fijn gemaakt) Okugest van VSM geven.
Door tiny
#2427056
Dank je Lizzy voor je reactie. Gisteravond heb ik inderdaad Okugest gegeven. Vannacht om 2.00 moest hij er toch weer uit voor een dunne ontlasting. Vanmorgen had hij keurige ontlasting.
Door Bien
#2427109
darmclear door het eten, en als het te lang aanhoud even de ontlasting laten controleren bij de dierenarts.
Met een pup niet te lang aankijken. beter een keer te vaak geweest dan te weinig.

Te koud eten kan ook een oorzaak zijn....

er dan zoveel zijn...

sterkte.
#2427885
Klinkt als het virusje bij Wodka van vorige week. Die is natuurlijk hoogbejaard en dus kwam het even wat heftig aan, maar ook bij haar eerst water poepen, daarna een periode gele, slijmerige ontlasting.

Met wat kalkoenvlees, vezels, okugest en probiotica, is ze inmiddels weer helemaal het dametje.  :)

Beterschap daar!
Door Lil
#2430832
tiny schreef: Alles is weer helemaal normaal. Gisteren wel geconstateerd dat zijn voortanden eruit zijn :D Jippie hij gaat wisselen!
dan is het heel normaal dat ze rare ontlasting krijgen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door