Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door casandra
#2422205
Hoi allemaal,

Een tijd geleden ben ik Tayca KVV gaan voeren omdat ze darmproblemen had....dit is helemaal over :)

Een anderhalve maand geleden was ze na een party stoeien rechtsachter erg kreupel, ze wilde er zelfs bijna niet op staan. Bij de dierenarts werd na onderzoek(geen foto"s) geconstateerd dat ze haar knie geblesseerd had, deze was wat dik en Tayca reageerde pijnlijk maar de knie had geen speling.
Ik kreeg wat pijnstillers/ontstekingsremmers en moest haar 2 weken rustig houden eventueel wat laten lopen langs de fiets om haar energie eruit te laten. Rustig houden is nog niet zo makkelijk bij een actieve hond van nog net geen jaar. Maar goed, ik heb haar zelfs 3 weken zo rustig mogelijk gehouden 10 minuutjes per dag laten meesjokken langs de fiets en alles ging weer goed.

Vorige week hadden we een stukje gefietst en bij terugkomst thuis tilde ze de linkse voorpoot steeds even op, de volgende dag was ze behoorlijk kreupel op die poot. Ik kon niks vinden tussen de tenen oid. Toch maar wat gaan wandelen, we kwamen toen een vriend tegen met de hond en Tayca begon te spelen, ze zette een spurt erin( probeerde nog haar te stoppen) en opeens 5 passen niet meer op haar voorpoot staan, ze ging even liggen en toen ze weer opstond was er niks meer aan de hand, liep niks kreupel meer.

Gisteren was ze aan het spelen met een hond, hier op de uitlaatplek, ineens op 3 poten nu haar linker achterpoot. Ook vandaag loopt ze met die poot soms toch weer niet goed, maar dan weer wel.

Ik heb de DA gevraagd of het misschien groeipijn kan zijn, volgens hem is ze daar nu eigenlijk al te oud voor en zou ze er dan al eerder last van gehad hebben, maar hij zegt wel dat het toch verdacht is omdat het steeds een andere poot is. Ik moest het nog maar even een paar daagjes afwachten, hij meent eerder dat ze zich weer iets verrekt heeft.

Tayca is eind juli een jaar geworden, lijkt me toch dat ze lekker moet kunnen spelen met soortgenootjes zonder steeds pijn te krijgen.

Ik voer haar voornamelijk smuldier( wegens financiele redenen) vleescompleet,penscompleet en kip. afgewisseld met af en toe compleet van lotgering  Lam/rijst en eend/rund. Verder krijgt ze geregeld een klodder volle yoghurt, een rauw ei en een groenteprakje. Heel soms wat zalm uit blik( vers eet ze niet)
Door sella
#2422349
Welk ras is jouw hond?
Mijn oudduitse herder is net 2 en die heeft tot 20 maanden nog groeipijn gehad, pijn in de lange botten.
Door casandra
#2422390
Tayca is een bouvier, we hebben haar met 5,5 maand gekocht was toen erg mager en woog 17 kg de laatste keer dat ze gewogen is(ongeveer 8 weken geleden) woog ze 31 kg.

Ik vraag me voornamelijk af of ze met een jaar inderdaad nog groeipijn kunnen krijgen, zeker omdat ze een groeiachterstand heeft gehad.
Door casandra
#2422407
Tayca is een bouvier, we hebben haar gekocht toen ze 5,5 maand oud was, rechtstreeks bij de fokker. Ze was behoorlijk mager en had wormen, ze woog net 17kg.
De laatste keer dat we haar wogen(ongeveer 8 weken geleden) woog ze 31kg, ze is vrij hoog voor een teef niet erg fors maar moet nog uitzwaren.

Ik vraag me voornamelijk af of ze met een jaar nog groeipijn kan krijgen, omdat ze dat eerder niet had.
Ze had natuurlijk wel enige groeiachterstand in het begin.
Gebruikersavatar
Door nova
#2422535
uitzonderingen bevestigen de regel:
er zijn  echt nog wel meer honden die op die leeftijd nog  last hebben van groeipijn, al is  dat voor de meeste honden dan wel voorbij.
Door Lizzy
#2422568
Het kan. Laat ik het zo zeggen, het is niet uitgesloten. IK denk eerlijk gezegd dat dit onderzocht moet worden door een specialist in orthopedie. Die kan een fatsoenlijke diagnose stellen. En mocht het dan groeipijn zijn, zou ik zeker een barf menu gaan geven waar je minder vleesbot en meer groenten in doet.
Door sella
#2422633
Bij ons is het idd door een specialist vastgesteld. Zijn menu is ook aangepast, minder bot, meer pens en groenten.
Door casandra
#2422745
Oke, bedankt alvast. Heb met de Da afgesproken dat we (indien geen verergering) het weekeinde afwachten en daarna eventueel eerst foto's gaan maken om andere dingen uit te sluiten.

Echt een menu zelf samenstellen...durf ik niet aan eerlijk gezegd. Maar zou ik een groot deel van de kompleetmaaltijden ook kunnen vervangen door pens en groente? Dan krijgt ze toch ook minder bot ???
Door sella
#2422764
In kvv zit over het algemeen al veel pens. Ik zou overwegen om toch zelf samen te stellen, het is echt niet moeilijk, en er zijn genoeg mensen die je willen helpen.
Kijk maar in vragen en problemen met barf en discussie barf.
Met een kvv vindt ik het echt lastig om je een advies te geven.
Door Lizzy
#2422897
[quote="casandra"]
Oke, bedankt alvast. Heb met de Da afgesproken dat we (indien geen verergering) het weekeinde afwachten en daarna eventueel eerst foto's gaan maken om andere dingen uit te sluiten.

Echt een menu zelf samenstellen...durf ik niet aan eerlijk gezegd. Maar zou ik een groot deel van de kompleetmaaltijden ook kunnen vervangen door pens en groente? Dan krijgt ze toch ook minder bot ???
[/quote]

Je kunt een KVV nemen waar weinig bot in zit (zij rekenen meestal met kale percentages). Een merk waar 15% in zit. Je kunt dan inderdaad iets minder voeren als aangegeven staat/wat je hond normaal nodig heeft en dat aanvullen met wat pens en groentenmix. Ideaal is het niet helemaal maar beter iets dan niets! Extra visolie is wel goed om te geven.
Door casandra
#2423051
Oke, zal haar nu nog gewoon voeren als normaal...tot we meer weten wat er aan de hand is. Die visolie ga ik dan wel meteen even halen.

Ze is 1,5 week geleden ook voor het eerst loops geworden, haar vulva is ook erg gezwollen, soms lijkt het ook wel of haar dat irriteert met lopen.
Laatst gewijzigd door casandra op do 09 aug 2012, 18:26, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door