Hallo allemaal,
Mijn eerste bericht hier, maar verdiep me al langer in het voeren van kvv.
Onze Chihuahua is 3 jaar oud en heeft altijd brokken gegeten. Het is een herplaatser en vanaf begin af aan niet de makkelijkste eter geweest. Een volhouder ook nog, indien we hem iets voorschotelen dat Meneer niet hoeft laat 'ie het fijn staan, hoe lang dat ook moge duren.
Hij heeft enige tijd prima Energique gegeten maar gezien de granen die daar in gaan en ons principe om die juist niet te voeren willen we de overstap maken naar (een) ander(e) merk(en). We hebben gelukkig beschikking tot een dierenwinkel in Den Haag die een uitgebreid assortiment aan KVV verkopen.
Grote stukken in zijn vlees legt hij altijd aan de kant we zijn dus een beetje beperkt tot de "fijnere" varianten.
Inmiddels ben ik er achter dat hij het makkelijkst kip-varianten eet, de laatste dagen heb ik redelijk resultaat geboekt door het vlees in holtes van (door hem eerder uitgeknaagde) botten te proppen. Het bot, in combinatie met de uitdaging lijkt hem wel te "triggeren" het op te eten. Voornamelijk na een stevige wandeling, een paar slokken drinken en een kwartiertje "cooling down". Echter, ik ga die botten natuurlijk niet hergebruiken voor dit doel met oog op bacteriën.
Mijn vraag is: zijn er hier mensen die náást het "de aanhouder wint"-principe tips en/of trucs hebben om honden die in de eerste instantie niet zo gek zijn op vers vlees aan het eten te krijgen?
En nog een vraagje: Ik wil het eventueel ook proberen om de KVV nog wat fijner te malen met een vleesmolen, zou dat zin hebben? Als in; hoe "fijn" word het dan?
Ik hoop op waardevolle tips!