- wo 01 aug 2012, 08:26
#2414492
[quote="van jills enjoy"]
Aha dus je laat het iets zachter.....dacht dat door en door droog moest zijn??
Dan is kip toch nog rauw....half....hoe doe je dat in vriezer???bakjes? Zakjes
Droog wel kipemaagjes hartjes filet.....verder eogelijk nog niets gerobeerd
[/quote]
Als ik zelf droog, dan wordt het meestal kei- en keihard, maar alleen omdat ik nog niet goed heb uitgevogeld hoe lang die stukjes moeten drogen.
Met de nijptang kom je overal doorheen, zelfs dik ijzerdraad, dus zéker door een keihard stukkie kip.
Ik heb ook weleens zachtere stukjes er tussendoor, maar ik leg niets in de vriezer, het is toch allemaal binnen een week of wat op. (Ik droog geen grote hoeveelheden per keer).
Volgens mij hoeft het niet door en door droog te zijn, ook de fabrieksgedroogde beloninkjes zijn niet door en door droog.
Wèl is waar dat de fabrieksgedroogde waren aan veel hogere temperaturen worden blootgesteld, dus misschien inderdaad zoals jij zegt, het is dan niet rauw meer.
Over het bewaren van gedroogde premietjes zijn veel topics te vinden. Probeer eens met de zoekknop ''drogen'', dan kom je vast een heleboel tegen.