Vandaag heb ik mijn bullenpiemels ´geoogst´. Ze zijn prachtig gedroogd. Ik wilde ze in stukken hakken, een hele is veel te groot voor mijn kleintjes. Ik heb het geprobeerd met een mes, een hakmes, een vleesschaar, een snoeischaar, een zaag en een bijl maar het ging haast niet. Uit eindelijk met de decoupeerzaag is het gelukt, tot grote frustratie van vriendlief
Dat moet toch makkelijker kunnen denk ik zo maar ik zou niet weten hoe, iemand een idee?
Vanmorgen ben ik begonnen met geelhaar schoonmaken voor op de droger. Ik had ergens gelezen dat dit het beste ging met een schaar. Ik heb van alles weer geprobeerd maar ik ben met een heel klein stukje een half uur bezig om al het vet er af te krijgen ??? Iemand tips hoe dit handig kan?
Dan mijn laatste vraagje, hoe kan ik gedroogd vlees het beste bewaren. De een zegt af gesloten en op een koele plaats, de andere zegt dat er juist wel lucht bij moet kunnen zodat het niet gaat schimmelen. Ik heb het nu in weckpotten met rijst onder in. Dit staat in een donkere kast, zou dat goed blijven? Het is echt heel droog dus ik hoop dat het goed blijft. In de vriezer ga ik het niet bewaren, ik wil juist buiten de vriezer op kunnen slaan. (de vriezer past nu al nauwelijks dicht)