Een tijdje geleden heb ik een kastje maakt om vlees in te drogen op natuurlijk wijze. Het is een oud aanrechtkastje waarin ik in alle zijkanten raampjes heb gemaakt en deze vervolgens dichtgemaakt met horgaas zodat er voldoende ventilatie is maar er geen vliegen bij kunnen komen.
Ik heb ook een bomann drogertje maar vrees dat de temperatuur hierin soms te hoog wordt en met name bij het drogen van bot vind ik dit wel wat eng. Om deze reden heb ik dit kastje gemaakt. (nou ja mijn man dan ). en bovendien kan ik in dit kastje grotere dingen drogen, momenteel hangen er ook bullepezen in
Ik heb er nu al vanalles in gehangen en ik moet zeggen het droogt super goed maar wat ik me wel af vraag is dit: als je bot helemaal droogt, kan het dan toch niet scherp worden? Ik denk wel eens dat rauw bot nog enigszins zacht is doordat het steeds vochtig is (door het vlees er om heen).
Ik plaats hieronder foto's van eendevleugeltjes die ik op deze manier heb gedroogd.
En zou dit een geschikte manier zijn om vlees te drogen om gemakkelijk mee op vakantie te kunnen nemen? Ik heb al eerder op deze manier konijnkarkas gedroogd, dit is ook heel goed gelukt (dit heb ik wel in 2 stukken geknipt, zodat je bijna platte ribstukken krijgt anders krijg je het denk ik moeilijk gedroogd) schijfjes van orgaan kunnen op deze manier ook mooi gedroogd worden (of in kleine stukjes drogen in de bomann droger).