Hey,
ik heb vorige week gemalen hazenvlees van Kiezebrink ontvangen en ik heb mijn twijfels of dat wel in orde is. Ik heb echter nog nooit eerder haas gehad, dus ik weet niet hoe het normaal ruikt of eruit ziet.
Ik vond het er zelf al wat vreemd uitzien. Ik weet dat haas vrij donker vlees is, maar dit ziet echt bruin. Niet donkerrood, echt bruin. En het ruikt een beetje vreemd. Het ruikt niet naar bedorven rauw vlees, dat niet, en elke diersoort ruikt weer anders natuurlijk. En ik kan dus niet vergelijken.
Het punt is echter dat al mijn katten ervan overtuigd zijn dat het niet te eten is. Zelfs mijn kliko-kater die momenteel op dieet staat en echt alles wat eetbaar is probeert te verorberen, snuffelt hier zelfs niet aan. Ik heb het al gemengd onder ander vlees en elk stukje met haas eraan wordt overgelaten. Cuzco (de kliko) heeft voor het eerst zijn bakje niet afgewassen.
Daardoor ben ik mij de vraag gaan stellen of het wel in orde is, want soms moeten ze wel eens wennen aan een andere smaak, vandaar dat ik het meng met wat lekkers, maar meestal gaat het er dan wel in. Zelfs Luis' gruwel rund krijg ik er zo wel in, maar deze haas dus niet.
Verder is het dus gemalen, wat het natuurlijk lastiger maakt. Maar het is meer dan gemalen, het is meer een mousse. Ik wist niet dat je rauw vlees zo fijn zou kunnen krijgen. Er zitten werkelijk geen stukjes in, het is een smeerbaar iets. Pasta achtig. Is dat normaal als je gemalen vlees koopt? Dit is de eerste keer dat ik dat doe, omdat ik nergens haas kon vinden en dat eens wilde proberen.
Kunnen jullie mij helpen? Vertellen hoe haas er normaal uit zou zijn in gemalen toestand. Het is natuurlijk lastig dat het gemalen is. Hoe het er in normale stukken uitziet? Hoe het moet ruiken?
Ik zou een foto kunnen nemen maar daar zie je dus niets op. Het is gewoon een bruine pasta. Lichter van kleur dan chocopasta.
Bedankt!!