Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Charlie5
#2380626
Hallo allemaal,

Via via ben ik hier terecht gekomen... Het probleem is het volgende :

We hebben een beauceronpup van inmiddels bijna 10 maanden. Tot 3 maanden geleden heeft deze pup nooit normale ontlasting gehad. Tot op heden hebben we al een zoektocht achter de rug, daar zeg je "u" tegen.

Ik zal zo chronologisch mogelijk overbrengen wat we allemaal al geprobeerd hebben, zodat jullie ook een beeld kunnen vormen om dan hopelijk gericht antwoord te kunnen geven.  :biggrin2:

Klachten : vanaf dat de pup bij ons is gekomen (8 weken) geen enkele keer goede ontlasting, altijd brij – appelmoesstructuur. Altijd honger, schrokken van eten. Het leek of niets werd opgenomen door zijn lichaam of er niets verteerd werd, maakt niet uit welk voer hij kreeg : proplan (van bij de fokker), carnibest 2 verschillende varianten glutenvrij voer, graanvrijvoer, voer op basis van vis, op basis van lam. Even ter info : alle voer is minstens 6 tot 8 weken gegeven. Het liefst hebben wij ook dat de pup op KVV staat, maar ook dit had even slecht resultaat dan alle andere voeren.

Ontworming bij fokker
Cazitel plus 3 weken - 5 weken - 7 weken

Ontworming bij eigenaar meestal nav niet overgaande diarree (zullen wel wormen zijn :P)
Drontal 10 kg 9 weken :3 maanden
Milbemax 5 maanden

Ontlasting onderzoek :
parasiet en onverteerde spiervezels en eiwitten
geen Giardia
Drontal 35 kg 6 maanden Dit nav parasiet : Toxocani canis

06/03/11 Echo : alle organen normaal
wel lymfeklieren/knopen opgezwollen.
Bloedonderzoek : beginnende bloedarmoede

Medicijnen : metrazol (ontstekingsremmers) 10 dagen
Dieetvoeding Royal Canin Hyperallergenic

Uitslag bloed : geen pancreatitis, alles normaal lever/nieren.

Afspraak holistische dierenkliniek Den Hoek in De Bilt :
- Milt en lever functioneren niet optimaal
- Schimmel in darmen
- Bekken “gekraakt/gemanipuleerd”

Medicijnen : spleen comp. En micro comp.

09/04/12 Na veelvuldig overleg met holistische en gewone da :
Pup op alleen rijst kip of tofu om spijsvertering tot rust te brengen.

14/04/12 Pup eet niet meer

15/04/12 Hij wil nog steeds niet eten en ondertussen spuitpoep ook ’s nachts

16/04/12 Foto buik. 2 objecten die er niet in horen te zitten.
18/04/12 Operatie pup :
Strengen / draden / haren ??? uit darmen gehaald.
Maag was erg vergroot, veel gas erin, Darmen rood aan buitenkant

Medicijnen : 5 dagen pijnstiller
10 dagen antibiotica

Dieetvoeding Royal Canin Hyperallergenic

Sinds zijn operatie leek het in eerste instantie beter te gaan met het eten en de ontlasting, maar dat bleek ijdele hoop.

De eerste dagelijkse ontlasting is redelijk goed qua kleur (bruin/leverkleur) en structuur (stevige ontlasting).
De keren hierna – soms wel 6 x per dag - wordt de ontlasting steeds slechter zowel wat kleur (geel) als structuur (appelmoesachtig tot soms net niet vloeibaar) betreft.

09/05/12 Uitgebreid bloedonderzoek :
Uitslag : geen EPI, dunne- en dikke darm zwaar ontstoken
Medicijnen : Salazopyrine
Flagyl
Prednisolone
Tribussen 80
Canikur pro
Ecuvit Canine
Viyo boullion

24/05/12 Volgens deze dierenarts : 1 optie :
- Biopten

25/05/12 Natuurlijke (Honing)producten ingezet op eigen intiatief :
Royal Jelly
Antiobiotisch bij dystenterie, tyfys, paratyfus, coli, maag- en darmzweren. Versterkt het immuunsysteem, Versnelde genezing van ontstekingsprocessen. Vermindert toxinen in darmen

Bee pollen
Verbeteraar voor spijsvertering, helpt bij colitis, stimuleert doorbloeding.

Propolis
Vernietigen van bacteriestammen staphylocossen / streptococcen, salmonellen en virussen. Is anti-viraal, anti-bacterieel, anti-fungide.

Arctic Sea omega 3 – 9
Vermindert ontstaan van ontstekingsreactie
Heeft gunstige werking bij ziekte van Crohn, IBS

Prednisolone werd langzaam afgebouwd. De laatste werd gegeven op 12 juni.

Dit nog in combinatie gegeven bij de moeilijke dagen (3 dagen voor dag 26) met probiotica, schindele's mineralen en psylium husk
Gegeven gedurende : 24 mei tot 5 juni.
Tot nu toe het beste verhaal.


Blijvende symptomen :
Hongerig, onrustig, geen rust in zijn lijf, ijsberen, heel veel gras eten, braken, nu goede ontlasting.

Bij ontlasting zit een cyclus om de 26 dagen wordt het spuitpoep. 3 dagen voor de 26e dag begint een hele onrustige periode (deze duurt ongeveer 5/6 dagen), begint de pup van alles te pikken, eet super veel gras. Eén week voor dag 26 krijgt de hond een soort jeugdpuistjes ????  >:( aan de onderkant van zijn snuit. Echt we kunnen de klok erop gelijk zetten.

Elke nieuwe behandeling lijkt in het begin altijd heel goed aan te slaan, daarna zakt het af en wordt het slechter en slechter.

18/06/12 Endoscopie laten doen

Sinds vandaag overschakelt van probiotica naar prebiotica om de darmflora beter te laten herstellen.

Vandaag uitslag van de biopten :
In de maag blijkt de heliobactor pylori te zitten en in de dunne darm blijken eosinefielen in de bloedbaan te zitten (ik weet niet of dit correct geformuleerd is ?!). Dit duidt op ofwel een parasitaire probleem ofwel op een voedsel eiwitovergevoeligheid.

Nog met de specialist er over gehad, dat die cyclus wel heel frappant was. Hij had er nog nooit van gehoord. Het was hem niet bekend, maar ondertussen zit de hond wel met een cyclus (heel raar als reu zijnde) Ik zit er al aan te denken of genderhonden bestaan ???  :)

De volgende stap zou weer zijn : maagzuurremmers en een antibioticum. Iets waar we helemaal niet achter kunnen staan, weer iets dat zijn darmflora aantast.

Dus als iemand een idee heeft wat te doen ???? Heel graag  :) ;) :)

Groetjes
Sacha
Laatst gewijzigd door Charlie5 op di 26 jun 2012, 21:56, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#2380872
Oei oei, wat een verhaal joh.... wat hebben jullie een ongekende pech met jullie pup.....

Eosinofielen in de dunne darm wijst volgens mij op eosinofielen gastro enteritis. Oftewel, een ontsteking van de dunne darm. Deze kan door van alles en nog wat veroorzaakt worden. Door een voedsel allergie bijvoorbeeld - maar dat is met dat hypo allergenic dieet al uitgetest. Hoe reageerde je hond daar op, op die voeding?, door wormen (nou, hij is meer ontwormt dan je lief is...), bacterieen, virussen, etc. Ik heb geen idee of deze bacterie ook deze darmproblemen kan veroorzaken maar volgens mij wel.

Tja, en de standaard behandeling tegen de heliobactor pylori bacterie is AB. En ja, de darmflora van je hond ligt natuurlijk toch al compleet aan gort.... En dat gaat er door deze AB kuur niet beter op worden. Maar die bacterie wil je ook wel dood hebben. Want als deze langdurig problemen veroorzaakt, krijg je daar op latere leeftijd ook weer problemen mee. Aan de andere kant is AB ook niet heilig en keren de problemen toch ook weer regelmatig terug.

Wat ik heel frappant vind is de cyclus. Ik denk niet dat dit met hormonen te maken heeft. Ik denk zelf dat een goede homeopathisch werkend arts hier wat mee moet kunnen. En ik denk dan aan bijv. een Atjo Westerhuis. Hoewel Borke (hier op het forum) zeer goede ervaring heeft met Sita de Munnik, geen arts, maar wel homeopaat.

Er zijn ook wel manieren om de heliobactor pylori natuurlijk te behandelen. Te beginnen met kokos olie (biologische, koud geperst, niet ontgeurt). En Gasti comp. van Phytonics. Overigens vraag ik me af of je ook al een goede probiotica aan hem hebt gegeven? Zo niet, dan zou ik dat zeer beslist gaan geven. En het liefst het beste merk. Wat ik nog altijd die van Solgar vind. En ik zou L-Glutamine overwegen. Dat beschermt zowel de maag als darmwand.

Oh, dit vond ik ook op Internet, op deze site; http://wikbio.com/nl/Helicobacter-pylor ... andelingen

Geneeskunde voor de bestrijding van Helicobacter pylori met de Landdag
Aangezien dit type van bacteriën overleven in een sterk zuur, regelen de interne pH-waarde is de sleutel tot de bestrijding van dit type van ziekteverwekkende parasieten.

Normaal wordt de conventionele behandeling is antibiotica. Hoewel in sommige gevallen zelfs resistent geworden voor deze en niet gemakkelijk uit te roeien. Dus als we willen stimuleren een natuurlijke behandeling van bloed-pH te reguleren. Dus het debuggen op basis van organische salades en vers fruit grondig gewassen overheersen in alkalische voedingsmiddelen moet de basis van onze voeding. Het is het beste om te voorkomen dat zure voedingsmiddelen die het lichaam verzuren en zullen waarschijnlijk de reproductie van dit type van bacteriën te vergemakkelijken. Onder deze zijn het vlees en geraffineerde koolhydraten en alle suikers. Het is ook essentieel om voedingsmiddelen goed te combineren, zodat niet te verrot fermentatie dat produceren dyspepsie of flatulentie produceren.

Zoals je maagzuur moeten voorkomen is zeer effectief regelmatig genomen en in het bijzonder voor de maaltijd op basis van het leiden van een vloeibaar rauwe aardappel, selderij en wortelen zijn per alkaliserende en rijk aan kalium.

Ook neemt regelmatig een beetje water met opgeloste klei tussen de maaltijden te absorberen alkalische en giftige elementen van het maagslijmvlies.

De pures of zachte crèmes zijn zeer gunstig: pures courgette of pompoen, uien, prei en aardappelen.
Vermijd koffie, alcohol, frisdranken en gas-producerende voedingsmiddelen.
Zoals altijd is de ontspannen lunch in een aangename sfeer met goede insalivation kauwen en verbetert de spijsvertering.

Geneeskunde voor Helicobacter pylori om medicinale planten
Gevechten tussen de zuurgraad en de bescherming van de maagwand zijn: huilen, Heemst, Kamille, Zoethout, St. Janskruid, tamarinde, Mint, Ginger. Bekijk maagzweren.

Geneeskunde voor Helicobacter pylori met Hydrotherapie
Compress abdominale geldt vooral voor de buik (van ribben Engels) een natte handdoek of doek uitgewrongen van koud water. Bedek met een doek of wol of doek strook vorm te houden en blijft minstens een uur.
Indicaties: maagzweren, darmkrampen, opgeblazen gevoel, galwegen aandoeningen, chronische ontsteking van de galblaas aandoeningen tijdens de menstruatie.

Geneeskunde voor Helicobacter pylori met Homeopathie
Antimoon crud, Argentum, Nux Vomica (punt 40) en Kali Bichromicum (punt 4). U kunt vragen om een combinatie van deze producten alle 30 CH of tomartelos afzonderlijk te doen.

Geneeskunde voor Helicobacter pylori met homotoxicology
Er zijn zeer nuttige producten die kunnen worden gehouden als Gastricumeel (tabletten), Mucosa compositum (blisters). Deze producten hebben bewezen zeer gunstig voor de bestrijding van verzuring en versterking van de maagwand.

Geneeskunde voor de spijsvertering zweren met voedingssupplementen:
Kurkuma: Het baten van de maag integriteit, verhoogt mucine, een belangrijk bestanddeel van het slijm van de maag. Beschermt tegen maagzweren veroorzaakt door stress, alcohol, enz.. Effect windafdrijvend, anti-krampachtige. Verhoogde productie van pancreatische enzymen en gastrine en secretine.

Zink verhoogt de productie van slijm, meer bescherming tegen maagzweren en regenererende weefsels. Het gebruik van zink in de vorm van citraat.

L-Glutamine: regeneratieve effect op het maagdarmkanaal, vooral wanneer er een probleem is van intestinale hyperpermeable, wat leidt tot voedselallergie en een constante afgifte van histamine. Histamine stimuleert het vrijkomen van maagsappen.

Anthocyanidins: Verminder de niveaus van histamine in de maag sap. Oefent een anti-maagzweer. Beschermende en regeneratieve effect van de darmwand.
#2380909
Jemig, wat akelig allemaal, joh. Ik kan je helaas niet tot enige hulp zijn, maar wil je wel veel sterkte wensen en ik hoop dat je gauw een oplossing zal vinden voor al deze problemen.
Groetjes, Annemarie
Door Charlie5
#2381002
Ja dat wil ik best. We zijn ook al eerder in Den Hoek geweest bij Michelle. Zij heeft ook heel veel meegedacht, maar dat was voor de operatie. We moesten het even tijd geven om te herstellen. Dat is inmiddels ook weer 2 maanden geleden. Ik was net al even aan het googelen op eventueel hier dichterbij iemand te vinden, anders kan ik altijd weer kontakt opnemen met den Hoek.

Helaas staat de pup nog steeds op Royal Canin Hypoallergenic. Niet mijn voorkeur, maar het enige eten waar hij het redelijk op doet. Uiteindelijk wil ik hem wel op vers, maar durf nu even niets te veranderen aan de voeding.
#2381024
Helaas staat de pup nog steeds op Royal Canin Hypoallergenic. Niet mijn voorkeur, maar het enige eten waar hij het redelijk op doet. Uiteindelijk wil ik hem wel op vers, maar durf nu even niets te veranderen aan de voeding.
Ik meen dat koolhydraten en suikers een goede voedingsbodem zijn voor Helicobacter, misschien dat iemand hier BP of de Hol. DA je daarmee kan raden, voor een eventueel beter en goed verdraagbaar dieet?
Gebruikersavatar
Door chery
#2381065
Wat een ellende al met je pup!!! Je hebt al heel veel goede raad gehad, maar wil je heel veel sterkte ermee wensen. Alhoewel ik begrijp dat je vers wat eng vind om over te schakelen, maar misschien is het wel iets om toch over na te denken om toch te doen...
Door Lizzy
#2381068
Annemarie Rijnveld schreef: Ik meen dat koolhydraten en suikers een goede voedingsbodem zijn voor Helicobacter, misschien dat iemand hier BP of de Hol. DA je daarmee kan raden, voor een eventueel beter en goed verdraagbaar dieet?
Ja, dat klopt hoor. Dus in dat opzicht vind ik die brokken ook helemaal niet ideaal, die hij nu krijgt... Maar ja, ik kan me ook voorstellen dat ze het eng vinden om hem over te schakelen :-\
Door Charlie5
#2381574
Hoe meer mensen ik spreek, hoe meer het vers eten naar voren komt. Dus het gaat er toch van komen (zei zij met een bang hartje :biggrin2: :biggrin2:)

Er zijn 2 opties om het probeem van de pup aan te pakken :
- ofwel alles bestrijden volgens de reguliere aanpak, waarschijnlijk sneller resultaat, maar wel voor de darmflora weer achteruitgang.
- ofwel alles bestrijden op een natuurlijke manier, maar dan wel wat langerdurend voordat er resultaat is.

Ik neig naar het laatste en dan ook over te schakelen op vers.

Groetjes
Sacha
Door De Geijsjes
#2381578
Sacha schreef: Hoe meer mensen ik spreek, hoe meer het vers eten naar voren komt. Dus het gaat er toch van komen (zei zij met een bang hartje :biggrin2: :biggrin2:)

Er zijn 2 opties om het probeem van de pup aan te pakken :
- ofwel alles bestrijden volgens de reguliere aanpak, waarschijnlijk sneller resultaat, maar wel voor de darmflora weer achteruitgang.
- ofwel alles bestrijden op een natuurlijke manier, maar dan wel wat langerdurend voordat er resultaat is.

Ik neig naar het laatste en dan ook over te schakelen op vers.

Groetjes
Sacha
Wat goed dat je overgaat op vers!  :D
De biologische kokosolie extra vierge waar Lizzy het over heeft zou ik aanschaffen en gaan geven  :)
Ik hoop dat je hond snel opknapt want man man man wat hebben jullie allemaal al voor je kiezen gehad zeg  :(
(ik zou ook voor optie 2 gaan, er zit waarschijnlijk nog genoeg rotzooi in je pup van alle middeltjes die hij heeft gehad)
#2381626
Ik zou het ook doen, optie 1 gaat het denk ik echt niet worden. Je zal van het ene probleem in het andere verzeilen, ben ik bang.

Vraag hulp aan de experts hier op BP, zij kunnen je vast wel helpen met het samenstellen van een licht verteerbaar dieet.

Heb geduld (heel veel) en vertrouwen en ik wens je heel veel succes en vooral veel sterkte!!

PS: mijn DA gaf mij gister nog de goedbedoelde tip voor Juma die toch nog steeds met een niet echt goede en regelmatige poep kampt (ook wel diarree af en toe nog) dat er ècht een heel goede brok bestaat van RC, hypoallergeen.
Echt heel goede resultaten van gezien, hoor, iedereen (sic) gebruikt het.
''Maar ja, hè, U wilt er niet aan'' (dus met andere woorden U bent een eigenwijze geit) :biggrin2:
Door inni
#2381648
Ik ging met Berre voor z'n maag en darmprobs meer dan 4jaar bij gewone DA-tsen, hele reeksen medicijnen, blikvoer, brok .........zijn uitgeprobeert, 't beterde wel maar 't ging nooit echt lang goed. Nu ga ik sinds een jaar bij een Hom. DA en inmiddels is Berre sinds eind februari niet meer ziek geweest, hij eet wel nog maar alleen magere eend (zelfgemalen nekken, eendenborst en wat eendenhartjes) af en toe een lepeltje yoghourt verdraagd hij ook. Hij heeft eerst een kuur gehad om zijn vernielde weerstand weer wat op te krikken en krijgt nu nog tabletjes om zijn tekorten aan voornamelijk kalium aan te vullen.

Ik wens je veel succes en snel een aanwijzing naar de goede weg.

O ja, schrijf eens nauwkeurig op wat je geeft en hoe de reactie is misschien zie je zelf een lijn. Vergeet niet op de tussendoortjes en beloningen te letten. ;)
#2381679
Sacha, waarom ben je bang over te stappen op vers (KVV of barf)?
Vind jij het bottengedoe een eng idee of ben je bang dat de algehele gezondheidstoestand misschien erdoor kan verslechteren?

Voor de botten is de oplossing deze zelf te malen of een of ander merk KVV te kiezen, denk ik zo.

De algehele gezondheid daarentegen zal er alleen maar door verbeteren door overschakeling op vers, mits je je goed inleest en veel vragen natuurlijk, hè.

Ik heb het zelf gezien bij mijn hond (hij is er nu niet meer, helaas) die heel oud was en heel erg ziek. Hij had het syndroom van Cushing, en was er zo slecht aan toe dat hem geen lang leven meer was beschoren volgens DA. Misschien een week, dag of 10, hooguit.
Door zijn ziekte ben ik hier op BP terechtgekomen en heb zijn dieet overgeschakeld cold-turkey van brok naar vers (wat vleesbot gemalen, en spier gemalen, dingen die hij lekker vond), want hij kon zijn bek niet meer goed openkrijgen.

Enfin, Micky heeft toch nog 3 maanden geleefd ipv 10 dagen, hij fleurde zienderogen op, zijn vacht werd ook weer prachtig en hij dronk ook geen liters water meer.
Ook kon hij weer lopen zonder iedere drie passen om te vallen.

Echt, ik zou het proberen, het is de moeite waard.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door