Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Thirza
#2379097
Thirza gebruikt dagelijks 100 mg Tramadol Retard en heeft last van harde ontlasting (soms "botkeutels") bij KVV waarbij ze normaal zachte ontlasting van heeft. De laatste 3 weken heb ik al 2 keer er een flinke scheut olie (5 eetlepels) bij het eten moeten doen om de darmen te smeren. Dit is boven op de dagelijkse portie visolie.

Kan ik hier iets anders tegen doen?
Volgens de specialist ligt het aan haar "nat voer"  ??? en zou ik op brokken moeten overstappen.  :censored2:
Dat gebeurt dus niet!

Ik weet dat mensen iets voor hun stoelgang krijgen bij inname van morfine - achtige. Meestal is dat pas vanaf Morfine Sulfaat (zoals MS-contin) dat een stapje hoger is dan Tramadol. De reden hiervoor is dat als je van een morfineachtige 1 keer een echte (complete) verstopping hebt gekregen je nooit meer morfine mag krijgen, omdat die verstoppingen dan blijven komen ook al krijg je medicatie tegen verstoppingen.
Zo is het mij ten minste 15 jaar geleden uitgelegd door de huisarts.

Wat kan ik voor Thirza doen? Ik zou graag binnenkort weer overstappen op BARF. Dan kan ik waarschijnlijk haar maagproblemen beter onder controle houden, omdat ik bepaal en daardoor ook precies weet wat ze eet.
Door Lizzy
#2379116
Ja, lastig.... Ik weet eigenlijk niks beters te verzinnen dan meer laxerende dingen geven. Gepureerde bladgroenten, vette vis/visolie, kokosolie, rauwe eieren, lever. Dat soort dingen.
Door sella
#2379122
Ik geef buffel Physilium vezels, wat meer pens, op de tramadol retard en dan heeft hij prima keutels, iedere dag.
Gebruikersavatar
Door nova
#2379235
Mensen met morfine preparaten moeten standaard laxantia  krijgen,  en dat zal bij honden niet anders zijn.  Het zijn med. die de darmperistaltiek lam leggen  ;)

In de humane geneeskunde wordt dan Lactulose  siroop gegeven, of Duphalac.
Je zou eens bij de kunnen  DA navragen of  een hond dat ook mag hebben.
het is vloeibaar en kun je dan over het voer gieten.
Voor  volwassen personen held 5 a 10 ml. per dag link: http://www.samenwerkendeapothekers.nl/assortiment/maag-en-darm/lactulose-stroop-voor-alle-leeftijden-670-mg-ml/
Edit:
Volgens dit topic: http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,93254.msg2123230.html#msg2123230 is lactulose dus gescikt.
even de zoekfuncties hier gebruiken, en het levert nog meer bruikbare info op  :)
Laatst gewijzigd door nova op ma 25 jun 2012, 10:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Door job
#2379250
sella schreef: Ik geef buffel Physilium vezels, wat meer pens, op de tramadol retard en dan heeft hij prima keutels, iedere dag.
dat dus.
Gebruikersavatar
Door Thirza
#2379488
Bedankt voor jullie reacties. Het klopt dat drankje heette idd lactulose. Ik heb het met mijn tramadol gelukkig niet nodig. Voor Thirza kan het de oplossing zijn. Ik ga de Physilium vezels even googlen.

Die vezels zouden nog wat voor mij zijn. Door het prikkelbare Darmsyndroom heb ik problemen met veel vezels.

Mens en hond geholpen dus! :groupwave2:

Bedankt allemaal! :) Ik had dit zelf nu niet gevonden. Daar voel ik me te slecht voor. Ik doe het niet goed op maar 1,5 uur slaap. :-[

Ik ga zo de dierenarts bellen en vraag haar dan meteen wat ik het beste kan doen.

groetjes,

Joyce
Gebruikersavatar
Door Thirza
#2379501
De dierarts had er nog nooit van gehoord. Ze heeft veel honden op Tramadol staan (ze doet orthopedische operaties) en ze had er echt nog nooit van gehoord.  ???
Desondanks kreeg ik toch meteen het advies om maiskiem olie over het voer te doen.
Ik ga het even googlen, want ze krijgt natuurlijk al visolie. Woensdag komt gelukkig de bestelling binnen en kan ze gaan Barfen. Ik heb lever en pens besteld en met bladgroenten erbij kijk ik even hoe ver ik kom. Anders krijgt ze Physilium vezels of latulose siroop.

Sella, hoe geef je de Physilium vezels? Ik las dat je een gelachtige substantie kreeg die je meteen moet opdrinken en daarna nog eens een glas water / vruchtensap. Dat zie ik Thirza nog niet doen. ::)
Laatst gewijzigd door Thirza op ma 25 jun 2012, 16:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Mevroi Kruim
#2379509
Bij de paarden gooi ik de psylium gewoon door het voer, gaat prima. Ik gebruik het tegen zand in de darmen.
Maiskiemolie zou ik niet doen, al die granen-olie vind ik niks. Ik zou dan wat kokosolie door het voer doen.
Door sella
#2379526
Ik doe een beetje poeder door het vleesnat heen, en zorg dat er voldoende water beschikbaar is.
Ik geef geen olie. 2 keer daags een theelepeltje is voldoende. Zelf doe ik het door de yoghurt omdat ik echt niet het zo opdrink :-X
Gebruikersavatar
Door Thirza
#2380413
Een beetje laat drong tot mij door dat er mais in voor komt (erge cognitieve problemen op dit moment).  :-[ Dus geen maiskiemolie.

De physilium vezels door het vleesnat doen is een oplossing. Daarna zal ik haar proberen over te halen, met wat wat vermengt met het water van vis in blik, om wat extra's te drinken. Thirza drinkt moeilijk. Als iemand maar haar kant op kijkt als ze drinkt stopt ze meteen en drinkt ze zo een hele middag niets meer. ::)

Bedankt voor de hulp allemaal!
Door sella
#2380421
Voor het drinken, een beetje ranja in het water doet wonderen, wel neem ik biologische, soms een scheutje karnemelk ect
Gebruikersavatar
Door Thirza
#2381436
Ja als ik niets in huis heb, krijgt ze een scheutje kittenmelk. Helaas voor haar gebeurd dit nog niet eens elk jaar.  :)
Met een flesje doe ik zo een paar weken, zo weinig krijgt ze, maar helaas blijft het niet zo lang goed. Weet iemand of je kittenmelk kan invriezen?
Laatst gewijzigd door Thirza op wo 27 jun 2012, 22:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Door sella
#2381896
Is dan puppenmelk of kittenmelkpoeder dan niet praktischer? Daar kan je van aanmaken wat je nodig hebt en blijft veel langer goed.
Gewoon melk invriezen gaat schiften, ik weet natuurlijk niet of dat ook voor kittenmelk geld.
Gebruikersavatar
Door Thirza
#2382876
Poeder is inderdaad praktischer en een goede tip voor als ze het vaker nodig heeft. Niet dat mevrouw daar een probleem mee heeft. ;)
Door lola woef
#2383919
als ik mijn hond tramadol geef dan krijgt ze ook obstipatie :-[

ik geef haar nu sowieso darmclear van de groene os erbij dat scheelt echt heel veel  :)

en als het nog steeds moeilijk blijft een BEETJE lijnzaad olie en echt niet teveel anders mag je elk uur naar buiten  :o
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door