Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Gebruikersavatar
Door Zaniematsu
#2377771
Hallo allen,

Wie heeft er ervaring met chemotherapie bij katten? Bij mijn kat zijn afgelopen donderdag minimaal 6 tumoren ontdekt middels echo. Daarvan zijn 4 stuks minimaal 4cm groot. Een zit bij de nier, een ander bij de lever, nog 2 zitten over een lengte van de darmwand. Daarbij heeft ze een bult van zo'n 3cm bij de lies en een knobbeltje bij de tepel. Het is nogal wat...... Sinds een week of 4 is ze "anders"  in gedrag dus liep ik maar heen en weer naar de dierenarts. Toen ze ook nog eens een dikke buik kreeg was het helemaal eng. In het begin was het constipatie maar dat was niet het enige probleem. Want toen dit opgelost was bleef de dikke buik. Na aanprikken bleek dat er vocht in de buik zat. Dus een röntgen foto gemaakt waar op te zien was dat er iets ongewenst zat. Eerst maar eens dat vocht testen en bloed opsturen voor een uitgebreide test in het lab. Uitslag was allemaal negatief. Dus moesten we verder zoeken. Snel een afspraak gemaakt voor een echo. Ondertussen gaan er weken voorbij en nu blijkt dus op de echo dat ze vol zit met tumoren. De dikke buik wordt niet veroorzaakt door de tumoren zelf maar door het vocht dat het gevolg is van de tumoren. Ook in het vocht zitten onduidelijke cellen was op de echo waar te nemen. Advies was dan ook om haar in te laten slapen op het moment dat ze slechter zou worden. Daar had ik mij in eerste instantie min of meer bij neer gelegd, ik dacht dat ik geen andere keus had. Maar na enig contact met andere katten vriendinnen ben ik toch maar eens naar het kanker centrum gaan bellen. Daar hebben ze goede ervaringen met chemotherapie voor katten. Eerst moet wel onderzocht worden of de tumoren goed behandelbaar zijn. Tijdens een echo kunnen er cellen aangeprikt worden van de verschillende tumoren. Door deze te laten onderzoeken kan duidelijk worden of het zin heeft om haar een chemo kuur te laten geven. In eerste instantie wil ik dat beslist niet. Maar bij navraag blijkt dat katten een veel lagere dosis krijgen dan mensen en ze daardoor dus niet ziek worden. Wanneer ze wel zouden reageren krijgen ze daar medicatie tegen. Het is diergeneeskundig niet acceptabel dat dieren zo ziek worden als mensen tijdens de chemo behandeling. Reden is waarborg van kwaliteit van leven van het dier. Deze link bracht mij meer informatie : http://www.bestralingscentrumvoordieren ... moren.aspx

Mijn vraag hier is.... hebben jullie daar ervaring mee?

Groetjes Linda
#2377833
Geen persoonlijke ervaring maar op het kattenforum waar ik actief ben (www.dekattensite.nl en dan forum), komen er geregeld topics voorbij over katten met kanker.
Onlangs nog een kat met chemo gehad. 
Naar het schijnt reageren katten er erg goed op en hebben ze er meestal weinig tot geen last van.  Bij die kat die ik ook gevolgd heb leek dat ook het geval te zijn.  Bij hem was de tumor verwijderd (poot geamputeerd) maar ze hadden bang voor uitzaaiingen en daartoe werd er chemo ingezet. 
Zij gingen naar Gouda.
Verder kan ik niet veel over zeggen...  :-\
#2377978
Dank je, ben m aan het lezen, wat een verhaal. Ik denk wel dat deze kat in betere conditie is met 1 tumor. Ze zijn wel van dezelfde leeftijd. Maar mijn kat heeft 6 tumoren in haar buik, en haar buik zit al sinds een week of 2 vol vocht met onbekend / ongewenst weefsel cellen......
#2378079
Geen ervaring.
Heel lang geleden hadden ze bij Poes (ja dat was haar naam ...  :-[) een lever tumor gevonden.
Deze was alleen al te ver uitgezaaid om ook maar iets te kunnen doen.

Ik kan alleen zeggen, veel succes en sterkte.  :bigarmhug:
#2380086
Gisteren een bezoek aan de kanker specialisten van kliniek Korte Akkeren in Gouda. Ik heb besloten haar niet te laten behandelen met chemo. Gekozen is om voor zo ver het nog mogelijk is voor een zo plezierig mogelijk leven wat er nog rest. Dat kan dagen zijn, weken of maanden.
Livinia heeft gisteren een prednison injectie gehad welke 14 dagen zal werken. Of zij hier ook nog het maximale uit zal halen moeten we afwachten.
Voorlopig zie ik dat ze er al positief op reageert.  Haar kind staat trouwens in de krant de Telegraaf van afgelopen zaterdag in de dierenrubriek.
#2381494
Helaas reageerde ze niet zoals verwacht en gehoopt op de prednison. Maandag avond en dinsdag ochtend leek ze er goed op te reageren, maar dinsdag middag zakte ze snel weg. Vandaag 13:15 uur is de dierenarts thuis gekomen om haar te helpen in te slapen.......

Wat een vreselijke daad en wat een vreselijke kilte in huis.... mijn lieve meisje Livinia is niet meer......
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door