Hoelang laten jullie geelhaar en runderluchtpijp drogen?
Ik heb de luchtpijp in kleie platte stukjes geknipt en de geelhaar ook.
Moderator: Lizzy
job schreef: smalle reepjes geelhaar van zo',n cm breed is in 24 uur klaar,En dan wel of niet invriezen?
brede repen van 4 a 5 cm laat ik 40 uur in de droger.
Dan afkoelen en met keukenpapier in ee zippzakje.
Blijft gerust 2 maanden goed.
Annemarie Rijnveld schreef: Mag ik ook een droogvraagje ertussen gooien? Het gaat niet om vlees, maar abrikozen. Als jullie vinden dat het hier niet thuishoort, dan gooien jullie het bericht ermaar uit.Ik wissel de roosters tijdens het drogen, af en toe om! Doe ik dat niet, dan zijn de onderste lagen ook altijd harder dan de bovenste.
Ik heb abrikozen in de droger gedaan (Bomann, 5 schalen, abrikozen niet in plakjes gesneden, alleen maar door de helft gedaan).
Na 12 uur waren de abrikozen op de bovenste schaal nog steeds niet gedroogd, ze leken nog vrij sappig, èn de abrikozen in de onderste schalen waren al (maar dat wist ik toen ik de 1e schaal bekeek nog niet) kei- en keihard, èn zeer donkerbruin.
Hoe lang duurt het volgens jullie het drogen van abrikozen, en zou ik ze misschien beter in dunne plakjes snijden?
Ik wissel de roosters tijdens het drogen, af en toe om! Doe ik dat niet, dan zijn de onderste lagen ook altijd harder dan de bovenste.OK, dank je, dat zak ik doen in het vervolg.
Gewoon even proberen!
*milyck* schreef: Ik wissel de roosters tijdens het drogen, af en toe om! Doe ik dat niet, dan zijn de onderste lagen ook altijd harder dan de bovenste.dat doe ik ook
Gewoon even proberen!
ik heb echt het idee dat mijn bohmann steeds warmer word. Zaten zelfs stukjes bij die zwart begonnen te wordenBij mij hetzelfde. De droger wordt echt heet, net als een fohn, en bij mij dus ook zwarte stukjes.