Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door stef-lana
#2360930
Hoi allemaal,

mijn hond Lana, een amstaff teefje van bijna 1 jaar, heeft al heel lang last van diarree en vaak met veel bloed erbij. wij hebben haar sinds januari (toen was ze een half jaar) overgenomen van iemand anders. Toen had ze ook wel last van diarree maar het is steeds erger geworden. vanaf het begin lopen we dus al bij de dierenarts en hebben we vanalles geprobeerd. Allerlei soorten medicijnen, dieeten, onderzoeken. maar er komt helemaal niks uit. het enigste wat een beetje helpt is salazopyridine 500mg, gele tabletjes ontstekingsremmer. maar hiermee stopt alleen het bloeden, maar de diarree blijft. ze heeft ook hele erge persdrang. dus op een uur lopen moet ze minimaal 20(!!) x zitten... we hebben kantenklaarversvlees geprobeerd maar dit hielp ook niet. ze heeft 2 dagen aan het infuus gelegen. we zijn ten einde raad... dierenarts heeft ook niet veel optie's meer. heeft iemand dit eerder mee gemaakt met een hond? ideeen, ik hoor het graag

liefs stefanie
Door elianne
#2360943
ach...zielig hoor. Is er een ontlastingonderzoek gedaan bv op Giardia? Je moet eigenlijk eerst weten wát je beestje mankeert voordat je allerlei medicatie gaat geven. Dat komt nl ook niet tengoede voor de darm/maag. Ruikt de diaree ook heeeeel erg? Mocht er door worm/bloedonderzoek wat uitkomen , hou er dan rekening mee dat de herstelperiode erg lang duurt. Heel de weerstand moet opnieuw opgebouwd worden, ik spreek jammer genoeg uit ervaring. Blijf zeer zeker op de KVV staan. Wat ik heb gedaan is een goede KVV bv Farm Food 1e week pens compleet (glutenvrij) de 2e week rund-compleet erbij. Eerst een klein beetje rund bij de pens en dit langzaam opbouwen tot volledig rund. Ik verdeelde de gehele voeding in 6 kleine porties pd.Dit bij betere ontlasting bouwde ik af naar 3x pd. Maar gingen maanden overeen eer Diezel op 2x pd stond. Ik gaf zeer zeker geen tussendoortjes en andere dingen. Er zijn 2 endoscopien gemaakt van haar maag/ maagwand ...vóor en na de herstelperiode. Ze heeft el eens een terugval gehad maar dan gaf ik de kleinere porties weer......Zoals ik al schreef, ik begon met een goede KVV (geen Kipvariant, nu nog niet ivm diaree)...en ze krijg nu Smuldier met Cavombrok dagen, We zijn nu 3,5 jaar verder zonder maagdarm problemen. Ik was toen ook wanhopig hoor...ben nog nooit zo blij geweest met een mooie drol  :). Heb je geen Ulcogant en Zitac van je DA gekregen? Want de maagwandslijm moet ook weer opgebouwd worden
Door stef-lana
#2360952
dankje voor je reactie elianne. ja er is een giardia test gedaan deze was negatief. daarna nog een test opgestuurd naar het lab. hier kwam uit dat ze antistoffen aan maakte voor cryptosporidium (soort parasiet) hiervoor behandeld, niks geholpen. we hebben rund gegeven dit ging heel slecht. daarna eend dat ging beter maar uiteindelijk kwam ze daardoor met uitdrogingsverschijnselen bij de DA te liggen. De diarree ruikt enorm ja (heel fijn want het ligt iedere ochtend weer in huis....) nee ik heb geen ulcogant en zitac gehad.. ik wil nu een afspraak bij een hol. DA maken, hopelijk weten hun iets..
Door tt-tjes
#2360974
Ik zou beginnen met een goede probiotica. De multimedia Billiton van Solgar is erg goed. Het continu geven van de salazosulfa doet de darmen ook geen goed. Maakt alle goede bacterieen ook dood. Verder idd naar een holistische DA is ook een goed plan.
Door bosnimf1976
#2361488
Wij hebben een hond die erg allergisch is en ook constant aan de race was. Niet met bloed en de heftigheid van jouw hond maar toch....Sinds zij op kvv zit is dit probleem met 80%  verbeterd. Aan het begin ook race maar na een maand of 2 ging het veel beter. Recent had ze weer 2 dagen race maar daarna was het ook over. Wens je veel suc6 met je hondje en hoop dat je een oplossing vindt...
Door Cupcake
#2362695
Denk inderdaad dat een second opinion een verstandige keuze is. Alle testresultaten opvragen en een nieuwe frisse blik laten werpen. Wij hebben ook een tijd getobt. Gelukkig niet zo lang maar wel zo heftig. Ze is toen ook compleet door de mangel gehaald, maar uiteindelijk wel met diagnose en behandelplan nu schijterijvrij!! Ze blijft heel gevoelig en krijgt niks extra's, maar we gaan nu beswel goed!!
Door charmed
#2362713
Bij honden met ernstige diarree kunnen er meerdere oorzaken zijn, idd parasieten, allergie, maar ook pancreasproblemen kunnen een rol spelen. Ik heb een sheltie gehad die had ook steeds ernstige diarree, zij is na een enting ziek geworden. En eigenlijk nooit weer de oude geworden, zij is er voor op de prednison gegaan. Als het een eiwitverliezend diarree is, dan moet je eiwitten aanvullen. Want als ze eiwitten verliezen, blijft de hond in een vicieuze cirkel hangen van diarree en dan drogen ze ook snel uit en nemen ze geen voeding meer op.

Ik zou een specialist aanraden om uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Zelf had ik altijd Darmclear in huis, dat bindt in, maar bevat ook probiotica. Daarnaast gebruikte ik als ze heel erge diarree had ORS voor Baby's (dit is om uitdroging te voorkomen).
Door nienk
#2362891
ik wou ook de Groene Os Darmclear aanraden.

maar ondertussen is het in eerste instantie zaak om uit te zoeken waar de diaree vandaan komt. op naar een andere dierenarts dus. (niets ten nadelen van bij wie je nu komt hoor, maar niet iedere arts weet nou eenmaal alles) ik heb geen idee of er specialisten op dit gebied zijn, maar als die er zijn zou ik daar heen gaan.

wat eet de hond ondertussen? ik weet niet zeker of er contra-indicaties zijn, maar over het algemeen geldt bij diaree dat het erg belangrijk is om veel vocht binnen te krijgen. je kan een plens water door het eten roeren, of (als de hond dat op drinkt) bijvoorbeeld bouillon maken. (niet van een blokje, 'ouderwets' trekken van been of vlees ofzo. bot niet geven!)

sterkte!
Door stef-lana
#2368007
allen bedankt voor de reactie's! het meeste hebben we allemaal al geprobeerd, qua medicijnen e.d. maar er zit geen wondermiddel tussen :-(
gister naar de andere DA geweest. zij gaf mij het advies om 6 weken eliminatie dieet te gaan volgen. en dit zelf samen te stellen (maar wel te koken) en dan konijn, paard, struisvogel of iets dergelijks en met rijst erbij. heeft een van jullie hier ervaring mee en weten jullie waar ik dit zou kunnen kopen? (ik heb een extra vriezer dus een grote hoeveelheid kan ik kwijt)
Door nienk
#2368061
hoewel voor een ander probleem (namelijk huid en niet darm), hier behoorlijk ervaring met elimineren. Ik ben met Reus nu ongeveer anderhalf jaar bezig en hij eet inmiddels zo'n 7 diersoorten zonder problemen.

ten eerste: een eliminatie dieet volg je niet voor 6 weken. je begint met 6 weken 1 diersoort, gaat dat goed, dan kun je een voor heen, heel voorzichtig, per paar weken een diersoort of ander voedingsmiddel toe gaan voegen. je bent na 6 weken, als je het goed doet, dus echt nog niet klaar. (maar het belangrijkste heb je dan wel gehad, denk ik.)

ten tweede: 1 diersoort betekent ook echt 1 diersoort en niets anders er bij en al helemaal geen rijst. los van het feit dat een hond  geen rijst nodig heeft, kan je niet elimineren door met 2 voedingsmiddelen te beginnen. mochten de klachten dan niet voor bij gaan, dan weet je nog niets. dan zou het kunnen dat de hond of niet tegen de diersoort kan, of niet tegen de rijst. (of dat het helemaal geen voedingsallergie is)

aangezien de klachten al zo lang aan de gang zijn en je hond waarschijnlijk ondertussen best wat verzwakt is en haar darmflora niet zo veel meer voor zal stellen, denk ik dat het zaak is om voorzichtig te werk te gaan. ik raad je aan om op zoek te gaan naar een (holistisch) dierenarts die echt veel verstand van (verse) voeding heeft en je daar door laten begeleiden. dierenarts Tannetje Koning, Hitam hier op het forum heeft wel eens gezegd dat het voor sommige honden te veel kan zijn om de overstap op ander voer te maken en het eerst zaak is de buik op orde te krijgen. Ik ben geen dierenarts, maar ik vind dat wel heel erg logisch klinken. Omdat de problemen bij jou hond al zo lang duren en best ernstig zijn, is zelf dingen gaan proberen (wat elimineren feitelijk is) best risicovol.

mocht je wel willen gaan elimineren of er alvast mee willen beginnen, dan raad ik je konijn aan. mooi mager en alles is er van te krijgen bij de barf-leveranciers op internet. kijk eens in de verzamel/vraag&aanbod hoek, wellicht loopt er net een groepsbestelling bij jou in de buurt. lees dan eerst even de BARF-handleiding op de homepage, zodat je weet hoe een menu in elkaar moet steken enzo. mocht zelf samenstellen geen optie voor je zijn, op www.voerwijzer.com vindt je alle KVV merken op een rijtje en kan je zoeken op enkele diersoorten. elimineren op KVV is niet ideaal (je moet immers maar gewoon de fabrikant vertrouwen op wat er in zit), maar wel een optie als BARF niet gaat. Reus is zijn dieet begonnen op Tinlo Barfmenu Konijn.

succes!!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door