Ik probeer ook zoveel mogelijk met porties voor een half jaar te werken, maar soms is dat gewoon niet haalbaar.
Voor orgaan zou ik wel zo kort mogelijk houden. Ik weet dat ik er bij de islamiet altijd wel aan kan geraken als ik per ongeluk zonder zou komen te zitten. Daarom durf ik wat krapper te bestellen, als dat mogelijk is.
Dit in tegenstelling tot vele diersoorten in spiervlees. Die vind ik hier gewoon niet, en bovendien worden ze (als je geluk hebt) via 5kg verkocht, niet via 1kg. Vleesbot is vaak per 10kg, en als ik daar 3 soorten van heb, doe ik er langer mee dan een half jaar, maar daar struikel ik dan maar niet over. Meer dan een jaar zou ik wel nooit goed vinden. De honden en katten overleven namelijk enkel op dit vlees, dat is toch anders dan vlees voor mezelf.
Als je echter de leveringen laat overlappen, geef je steeds iets ouder en nieuw vlees in dezelfde week. Als ik vb in augustus kip binnenkrijg is dat vers en is mijn eend al wat ouder. Tegen dat de eend op is en ik nieuwe haal is die kip dan weer al wat ouder. En het konijn overlapt dan weer daarmee. Maar zo lijkt me dat geen ramp, dat een deel al wat ouder is.
Als je een vrieskist hebt waar hoogstens een half jaar vlees in past, kan je eigenlijk niets verkeerd doen als je volgens de juiste verhoudingen inkoopt.