Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#2352790
nou ik heb weer een theorie waar ik niet uitkom.

haas en hert heeft behoorlijke plakbloed. kip daarintegen heeft helemaal geen bloed maar meer slijm.
hoe kan dit? heeft een kip wit slijmerig bloed en een haas stroperig bloed?
paard bloed meer dan rundvlees.
kan het door de ab komen?
wie o wie verlost mij van dit raadsel.
#2352871
ja maar dan zou je toch denken dat bloed rood is, hoe dan ook. en dat er in kippenvlees geen bloed zit. wel eens een adertje met rood bloed maar niet zoveel en stroperig als bij wild.

maar goed dat is mijn hersenspinsel erover.
en dan nog vind ik dat paardenvlees meer bloederig is dan koe.
#2352900
Maar dan nog, ben ik wel benieuwd...

Wat ook kan zijn misschien, dat paard, hert en haas minder goed leegbloeden? En het dan dus wel bloed is?
Heb net zelf haasorgaan geportioneerd...was een bloedbad  :D
#2352905
dus dan weet je meteen wanneer je een wild of tam hert hebt. nou daar was toen ook eens een topic over, heb ik dit antwoord dan dus gemist.

en ja haasorgaan is inderdaad een groot bloedbad.

en dan is de rest dus vleessap. alhoewel kalkoen of konijn dat dan weer bijna niet hebben en hazenvlees is vaak ook droog.
owh weer een myseterie..
#2352909
Kalkoen en konijn is ook vaak bij de slachter geslacht. Wild konijn heb ik niet zo vaak, maar is toch ook wel bloederig?

Mijn haasspier was ook wel bloederig net.

Van dat wild en tam is wel handig dan inderdaad! :)
#2352962
Kip wordt getumbled, vooral de filets en andere spiervleesstukken. Dat tumbelen gebeurt met een eiwitmengsel en dat is dan kleverig.
Voordat het getumbled wordt, is zo'n kippentiet helemaal leeggelopen en afgespoeld.

Edit: tikfouten
Laatst gewijzigd door koekje op zo 27 mei 2012, 10:06, 1 keer totaal gewijzigd.
#2353001
Als we dan toch raadsels oplossen.
Ik heb ooit gezien in een dierenwinkel waar ik werkte.
We hadden 3 pyranja's in een bak zitten had ook even daarvoor nog gekeken.
Ineens zie ik een kop van de pyranja in de bak liggen de rest was dus opgegeten.
Maar wat mij verbaasde dat het water nog net zo helder was.
Als er bij ons 1 druppel bloed in een bakje water komt kleurt dat gelijk rood.
Dus waar was het bloed van de vis gebleven?
Hebben vis nu wel of geen bloed?
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door