Ik denk dat er zoals altijd gewoon overdreven wordt.
Een natuurlijk dieet is een stuk gevarieerder dan wat er gegeven wordt. Men voert veel te eenzijdig. En dat is nooit goed. Zo krijgen tamme konijnen ook vaak te veel wortel. Ze eten dat wel in de natuur, maar als onderdeel van hun dieet, niet als hoofdbestanddeel. En verschillende soorten, niet zo eenzijdig. En zo krijg je ook te dikke konijnen, zelfs al geef je ze niet onbeperkt korrels en problemen met hun suiker.
Ik denk dat dat bij de meeste barfers nog meevalt, want je probeert toch zo gevarieerd mogelijk te voeren.
Het is moeilijk om een natuurlijk dieet echt na te bootsen, maar bij sommige dieren lukt dat toch mooi.
Ik zou denken dat het bij leeuwen en grote katachtigen perfect mogelijk zou moeten zijn om vrij natuurgetrouw te voeren. Leeuwen eten toch voornamelijk buffel (dus is rund een goede vervanger) en zebra ( dus paard) en gnoe (hert). Voeg daar nog wat gevogelte en wild aan toe en wat rauwe eieren (leeuwen vinden heel soms een struisvogelnest) en je hebt een vrij goed dieet. Maar dan wel in de juiste verhoudingen en ik vind het persoonlijk ook wel echt erg dat wij barfers weten hoe of wat en men dat in de dierentuin niet weet. Je kan toch bijna dezelfde principe's gebruiken en dan op de specifieke diersoort toepassen?
Enfin, ik snap dat niet.
Ik zie zelfs veel dierentuinen waar gewoon enkel spier gevoerd wordt, of hele kippen. Ik kan daar niet bij. Weten ze dan gewoon niet dat barf bestaat? Dat je ook gewoon karkassen kan voeren? Want zo enorme mooie lappen spier als er daar gevoerd worden, ik wil niet weten wat dat kost!
En dan bedoel ik per kg, niet dat de leeuwen zoveel eten.