als onwetende barfplaats lezer even een vraag.
is zoetwater witvis geschikt om in een barf menu te gebruiken
karper, blei voorn, groot of klein???
Moderator: Lizzy
johanna25 schreef: ooohhh, tja ik las net ergens dat zalm / koppen nog wel eens van die parasieten hebben.Als die niet allemaal weggevangen wordt voor menselijke consumptie, zal daar wel een reden voor zijn.
en het is natuurlijk wel zo dat heel nederland volzwemt met witvis, dus vlgns mij een goedkoop product.
pearlsofpassion schreef: Als die niet allemaal weggevangen wordt voor menselijke consumptie, zal daar wel een reden voor zijn.Dus wellicht wat voor de honden dan toch?
Vb dat het niet te eten is.
eelke schreef: Dus wellicht wat voor de honden dan toch?Die vinden deze vissen in de regel dus ook niet te kanen. Overigens is het onverstandig om vis (welke vis dan ook) een groot deel uit te laten maken van je menu ivm vitamine B1 tekorten. Ik quote mijzelf even, uit een oud topic:
haba schreef: ik zal wel kritiek krijgen nu, maar karper ??zullen veel sportvissers niet blij mee zijn ???hier worden in de winter kaprpers gevangen en verkocht richting polen, voor consumptie
pearlsofpassion schreef: Als die niet allemaal weggevangen wordt voor menselijke consumptie, zal daar wel een reden voor zijn.Niet helemaal waar: karper is juist een heerlijke vis waar je veel gerechten van kunt maken. vooral in de oosterse keuken zeer geliefd. Het is dat velen het niet eens durven te proberen. Karper en brasem wordt zelfs in de betere vishandel verkocht. Overigens eten velen van jullie zoetwatervis die zgn wel te hachelen zou zijn. denkende aan tilapia en pangasius en forel. Allemaal kweekvis die daadwerkelijk door het korrelvoer wat ze krijgen niet meer te eten is omdat het vet daarvan ranzig is gaan smaken.
Vb dat het niet te eten is.
pearlsofpassion schreef: Ja, maar de vraag ging over vis die veel in de Nederlandse wateren rondzwemt en dus alleszinds al niet massaal geconsumeert wordt (anders zouden ze er niet meer zo talrijk zijn).Het goede alternatief is Claresse filet een nederlands belgisch kweeprodukt en zelf gerookt komt het vaag in de buurt van paling, erg lekker en in de prijsklasse van Tilapia en de vietnamese kweekbende.
Tilapia en Pangasius zou ik trouwens afraden om te eten. Zeker die laatste krijgt echt geen korrels maar nog iets veel gortigers te eten.