johanna25 schreef:
in mijn zoektocht naar het verwerken van ganzenvlees ben ik nu na het maken van heerlijke worsten voor eigen gebruik (echt top) weer toe aan een nieuwe uitdaging.
Gans drogen, ik heb gelezen dat er op barfplaats veel ervaring is met vlees eea drogen.
Zou er interesse voor zijn?
Hoe dik zouden de plakken mogen zijn en hoe lang duurt dat drogen
En wat is voor een barfer een aannemelijke prijs voor een kg
het zijn wel veel vragen maar het lijkt me leuk om hier wat ervaring mee op te doen.
gedroogt wild lijkt me een mooie aanvulling voor barf
graag advies !!!!
Ik zou wel interesse hebben voor gans... nu de prijs... geen idee!
Hangt ook af van de kwaliteit , zijn het grote stukken, zijn het snippers, is het vooral velletjes...
Het drogen dan...
Hoe dik je de plakken snijd kies je zelf, maar hoe dikker hoe langer het duurt natuurlijk.
Als ik bvb kipfilet droog snijd ik dat redelijk groot, zodat ze echt een knabbelbezigheid hebben.
de droogtijd. Ik zet mijn drogertje savonds op voor ik ga slapen, (ik ga nu wel vrij laat slapen) en dan kijk ik smorgens hoe droog het is...
Als het is om de dag zelf te geven mag het nog wat "zacht" zijn, anders moet het echt droog droog zijn!!!