Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2312952
Bo heeft knieoperatie (TTO ivm band afgescheurd en meniscus scheurtje) gehad en nu adviseert de orthopeed haar speciaal voer v royal canin of hills.

We weten niet wat te doen even. Ze krijgt nu altijd carnibest en doet het daar verder juist goed op. Hij zegt dat de samenstelling v carnibest kan wisselen en dat je dus van de brokken zeker weet dat ze alles binnen krijgt. Ook is dit advies omdat ze al een beetje artrose zou hebben in de knie. Ze krijgt wel glucosamine ernaast (eerst glucobest, maar nu iets anders.. kan er even niet opkomen... ).

Wat is wijsheid.. Carnibest krijgen ze al jaren

Wie heeft advies?

Gr carla
#2312977
Geen brokken geven, maar vlees. Vlees is veel beter voor de genezing, want vlees is in zijn geheel op te nemen door het lichaam. een van onze shelties heeft ook een knieoperatie gehad en er werd mij gevraagd wat ik voerde (vers) , en dat was het beste wat er was.
#2312993
Ok.. nou ben benieuwd naar meer reacties. We hebben ook tegen de specialist gezegd dat we er over na wilden denken en het zo wie zo niet gelijk zouden doen. Ook omdat wij zelf ook van Carnibest denken dat het juist goed is. Maar ja wij zijn geen dierenarts of specialist.

Ik had begrepen dat hier ook dierenartsen op het forum zitten, dus ben ook benieuwd wat zij hiervan vinden.

Alvast bedankt voor deze reactie.

Gr. Carla
#2313012
Geen brokken geven!!! Lekker op de carnibest laten staan.  :)  :)
Deze dierenarts mag medisch misschien goed geschoold zijn maar op het gebied van voeding heeft hij klaarblijkelijk nog bijscholing nodig.
Vers vlees is het gewoon het allerbeste wat je je hond kunt geven en zeker na een operatie!
Een hond is en blijft een carnivoor en geen 'brokkivoor'. ;)
In de mobility zit extra groenlipmossel. Ik geef dat als extra bij het vers voer. Te koop bij de tuinen!
Groenlipmossel is goed voor gewrichten en is goed als maagbescherming indien je hond bijvoorbeeld op pijnmedicatie staat.
Niet gaan twijfelen door commerciële verkooppraatjes van je DA hoor!
#2313080
carriebar schreef: Bo heeft knieoperatie (TTO ivm band afgescheurd en meniscus scheurtje) gehad en nu adviseert de orthopeed haar speciaal voer v royal canin of hills.

We weten niet wat te doen even. Ze krijgt nu altijd carnibest en doet het daar verder juist goed op. Hij zegt dat de samenstelling v carnibest kan wisselen en dat je dus van de brokken zeker weet dat ze alles binnen krijgt. Ook is dit advies omdat ze al een beetje artrose zou hebben in de knie. Ze krijgt wel glucosamine ernaast (eerst glucobest, maar nu iets anders.. kan er even niet opkomen... ).

Wat is wijsheid.. Carnibest krijgen ze al jaren

Wie heeft advies?

Gr carla
Van wie heb je dit belachelijke advies gekregen, als ik vragen mag?

Hoe dan ook, in de prullenbak ermee, gewoon lekker op Carnibest blijven. Brokken is troep en ook zeker voor een hond die zo'n TTA achter de rug heeft. Je kunt overigens zelf gewoon glucosamine + visolie aan je hond erbij geven. Dat doe ik ook sinds mijn hond is geopereerd aan haar kruisband (en zij krijgt gewoon BARF).
#2313100
Het lijkt me sterk dat de samenstelling van Carnibest zó sterk wisselt dat het ineens geen compleet vers voer meer is. Misschien dat er eens  een procentpuntje meer of minder van het een of ander in zit, maar het zal echt niet zo zijn dat er ineens geen bot meer in zit, of geen vlees, of geen orgaan. Waar het om gaat is dat het altijd rauw is, de natuurlijke staat van het voedsel, en dus zal dat altijd beter opneembaar en verteerbaar zijn voor een hond dan iets wat geweekt, gekookt, gedroogd, geperst en geprut is en waar dan alle vitaminen en mineralen die verloren zijn gegaan weer in kunstmatige vorm aan moeten worden toegevoegd.

Bangmakerij van je da, zou ik zeggen. Misschien verdient ie wel aan die brokken en wil hij ze daarom aan je slijten.
#2313130
nou het advies komt van de specialist, dus niet mijn eigen dierenarts. Ik weet niet hoe zij er over denkt. Op zich maakt het niet uit wie het is... Verder heeft ie ons heel goed geholpen en alles ook van haar operatie goed uitgelegd. Tot nog toe krijg ik ook het advies door te gaan met carnibest... dat zet je wel aan het denken. Hoewel van barfplaats kun je misschien ook niet anders verwachten.. ha ha. Aanvullende reacties altijd welkom....

gr. Carla
#2313151
Maar wie is die specialist? Ik ben bij een specialist die zelf rauwvoert en me altijd is blijven stimuleren en adviseren na zware neurlogisch/orthopedische operatie.
Het is dus niet waar dat elke specialist beweert dat brok het allerbeste is.
#2313163
carriebar schreef: nou het advies komt van de specialist, dus niet mijn eigen dierenarts. Ik weet niet hoe zij er over denkt. Op zich maakt het niet uit wie het is... Verder heeft ie ons heel goed geholpen en alles ook van haar operatie goed uitgelegd. Tot nog toe krijg ik ook het advies door te gaan met carnibest... dat zet je wel aan het denken. Hoewel van barfplaats kun je misschien ook niet anders verwachten.. ha ha. Aanvullende reacties altijd welkom....

gr. Carla
Op het grote Labrador forum zou je wel anders kunnen verwachten, maar ook daar kreeg je van een aantal mensen het advies om op Carnibest te blijven. Hoeveel antwoorden wil je nog hebben? Je bent jaren geleden vers gaan voeren en hebt dus zelf gezien dat je hond(en) het er goed op doen, waarom dan terug naar brok of twijfelen aan wat een specialist vertelt?
Blijf bij je eigen gevoel, lekker op vers blijven. Je hond heeft al genoeg te verwerken, daar hoeft geen buikpijn bij van brok of voer-wissel.
#2313169
Mss kan ik je iets vertellen ter ondersteuning.
Ik ben naar een artrose avond geweest bij Any Animal in Heiloo.
Daar kwamen ze met een argument aanzetten (Een van de velen hoor) maar die zette mij even met beide benen weer flink op zijn plaats.
En weet ik heel heel zeker dat ik mijn  hond nooit geen brok meer zal voeren.
Brok, in jou geval Mobility Support zit bomvol granen. En andere producten die niet geschikt zijn voor een hond.

Granen en die andere stoffen werken verzurend, (Tjek de PRAL Waarden lijst maar eens op internet) hierdoor raken de gewrichten steeds minder in staat om water aan te trekken. Water is broodnodig voor soepele en gezonde gewrichten.
Brokken werken dus verzurend, zoek maar eens op internet wat dit met je lichaam doet.
Hoog bovenaan staat gewrichtsproblemen.

Daarnaast zijn de moleculen van een geexpandeerde brok doodgekookt, kapotte moleculen waar het lichaam niets mee kan, in het ergste geval zelfs af moet stoten.....
Dus ja wat heeft dan de toegevoegde waarde van zo'n dieetbrok op het lichaam van de hond? Niets.
Sterker nog ze worden er nóg zieker van.
Lekker vers blijven voeren dus!

En oja...specialisten zeggen mij niet veel.
Ik weet dat een gewone DA  8 uur studie doet aan voeding.
Voorbeeldje, een hond van een vriendin van mij was sterven na dood, broodmager, gevaarlijke bloedwaarden, en heel veel diarree.
Kwam uiteindelijk bij jawel de specialist in Utrecht. Ze constateerden een chronische darm ontsteking.
Gaven ook de dieetbrokken van Royal Canin (intestenal)
Maar ze bleef ziek, en werd steeds zwakker. Ze herstelde niet en ze stelden al een chemo kuur voor, en een leven lang op prednison.

Gelukkig heb ik ze mee kunnen krijgen naar Erwin in Heiloo. Ze waren erg te spreken over hem na een vlees info avond.
Om een lang verhaal kort te maken, hond is op vers gezet, was binnen een paar weken van de prednison af, en is nu weer volledig alive en kicking :P Hond was opgegeven!

Ook zij zeggen nu....geen brok meer. Maar die specialist he.....Die zou dit toch moeten weten? ::)
Laatst gewijzigd door BAC op vr 13 apr 2012, 18:53, 1 keer totaal gewijzigd.
#2313203
Els en Max schreef: Op het grote Labrador forum zou je wel anders kunnen verwachten, maar ook daar kreeg je van een aantal mensen het advies om op Carnibest te blijven. Hoeveel antwoorden wil je nog hebben? Je bent jaren geleden vers gaan voeren en hebt dus zelf gezien dat je hond(en) het er goed op doen, waarom dan terug naar brok of twijfelen aan wat een specialist vertelt?
Blijf bij je eigen gevoel, lekker op vers blijven. Je hond heeft al genoeg te verwerken, daar hoeft geen buikpijn bij van brok of voer-wissel.
Op het labradorforum kreeg ik ook het advies om het te plaatsen dus vandaar.

Ik zoek inderdaad bevestiging dat we goed bezig zijn. Dat heb ik in deze zware tijd gewoon nodig
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door