Nou ja, Wikipedia is natuurlijk niet altijd de duidelijkste bron
Oligosacchariden zijn suikers, polysacchariden zijn zetmelen. Dat is per definitie zo en staat er trouwens ook. Het is niet omdat het woord saccharide afgeleid is van het griekse woord voor suiker, dat deze nu allemaal maar suikers zijn. Er zijn wel meer woorden die afgeleid zijn van een grieks woord maar nu iets anders betekenen, of toch niet helemaal hetzelfde.
Ik geloof trouwens dat het terugslaat op het feit dat beiden (zetmeel en suikers) opgebouwd zijn uit suikereenheden (sacchariden). Zoals glucose, fructose, galactose... enz. Maar dat maakt nog niet dat het allemaal suikers zijn. Per definitie zijn het allemaal koolhydraten, maar lange ketens (polysacchariden) worden zetmelen genoemd.
Je hebt gelijk dat het gewoon lange koolhydraatketens zijn en suikers korte ketens, maar daarom is het nog niet maar allemaal hetzelfde. Ze hebben wel degelijk andere eigenschappen, en men heeft vastgelegd dat er een onderscheid gemaakt wordt in naam aan de hand van de lengte van de keten.