Nou, ik heb hem eens geprobeerd een gedroogde ansjovis te geven
Ik denk dat die gedroogde vissies niet zo aantrekkelijk zijn voor katten. Ik heb dezelfde ervaring, met welk soort gedroogde visjes dan ook.
Ik weet het niet precies, maar ik denk dat voor een kat met blaasgruis gedroogd voer (dus ook vis) niet zo gezond is.
Maar dit kan je het best navragen bij de mensen op het forum die er veel meer van weten dan ik.
Lees je heel goed in, dan kom je ook artikelen tegen die je haarfijn uitleggen waarom rauw vlees echt absoluut geen gevaar oplevert voor de gezondheid van je huisdieren en indirect ook niet voor jezelf. Ook het probleem Salmonella wordt breed uitgemeten in de Bibliotheek.
Verder kan je ook heel veel over dit onderwerp vinden als je gaat Googelen.
Zoals ik schreef in mijn vorige bericht, heb ik mijn katten van de ene op de andere dag overgezet op rauw vlees. Ze vonden en vinden het nog steeds zalig, ze eten spinnend hun hapje! Geen problemen met maag of darmen.
Ik maal wel het vleesbot of laat het malen door de slager, ten eerste voor mijn eigen gemoedsrust, en ten tweede omdat één kat moeite heeft met de botten en de ander heeft toen ook maar besloten solidair te willen zijn.
Alleen de makreel krijgen ze heel, daar hebben zij om onverklaarbare redenen geen moeite mee.
Ik ben begonnen met een gemalen hele kip, met alle organen, kop en poten incluis. Dit heb ik door de slager laten malen en was dus echt heel fijngemalen bot.
Eveneens gedaan met eend en knijn, en (afkloppen) nooit problemen gehad. En zo beetje bij beetje steeds meer soorten vlees erbij.
Soms vinden zij het heeeel lekker, soms ook niet. Neem je de volgende keer gewoon iets anders.
Een kuikentje geven
heb ik nog nooit gedaan, en denk ook niet dat ik dat ooit ga doen
. Als ze persé een kuikentje willen, moeten zij maar in de tuin gaan jagen: muizen en vogels genoeg.
Als jouw kat last heeft van blaasgruis, dan zou ik zéér zeker direct overstappen op KVV of RMB, in ieder geval de brokken zou ik niet meer geven, geen enkele brok, ook niet de brokken die speciaal voor dit soort kwalen bedoeld zijn.
Hierover kan je ook een hele hoop vinden zowel op het forum als in de Bieb.
Het vlees kan je gewoon bij de slager of supermarkt halen, of vis bij de visboer. Is echt heel veilig, want het is vlees en vis bestemd voor menselijke consumptie, dus alles is gecertificeerd.
Anders probeer je het toch gewoon een keer met zo'n KVV pakketje?
Groetjes, Annemarie