Als je een karkas wil malen, moet je het zowiezo ook eerst in kleine stukken hakken om door de molen te krijgen.
Met een hakmachine lukt dat niet, je moet echt een degelijke vleesmolen (westmark of pokert of gelijkaardig) hebben om bot te vermalen.
Of een 8 het gaat kunnen weet ik niet, hoe groter de molen, hoe meer die aankan.
Ik hoop dat er mensen reageren die ervaring hebben met het vermalen van ganskarkas, want ik heb geen idee hoe hard het is, maar ik ben ook wel benieuwd of mijn westmark 10 dat aan zou kunnen.
Maar dan moet het dus ook in stukken, dus misschien kan je de karkassen beter gewoon in stukken hakken en zo invriezen? Ik weet het niet hoor, want er zijn ook honden die je geen kleine stukken kan geven omdat ze dan vergeten de knagen... Dus niet iedereen zou karkas in stukken kopen. Misschien is vermalen dan toch nog een beter idee.
Als je dat zou gaan doen, moet je eens in de bib kijken naar een topic van Nadia over portioneren. Daar staat hoe strak te verpakken zodat het zo weinig mogelijk plaats in je vriezer inneemt en gemakkelijk stapelbaar is.