Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#230820
Hier weer even een berichtje over Qyan.
Ben er niet vaak meer, heb het erg druk met de studie en de tijd die ik heb besteed ik liever aan qy als aan internetten ;)
Lang is het goed gegaan, heel lang zelfs en zo goed dat hij zelfs niet heeft gereageerd op zijn entingen.
Helaas, van de week weer kreupel (laatste keer was toch alweer afgelopen mei) met jawel, weer de linker achterpoot.
Pijn leek overduidelijk uit de knie te komen, zoals ik al bijna 2 jaar roep.
Ook in Emmeloord werd uiteraard beweerd dat Qyan zo mooi liep en dat er niets mankeerde aan die poot, en we verdwenen met een foto van zijn onderrug.
Groen licht werd gegeven om weer te gaan trainen door DA, specialist en fysio.
Maar dan toch...........al die tijd gelijk gehad.
Eindelijk een DA die gister naar me geluisterd heeft, maak een foto van die knie.
Vandaag foto gemaakt, maar niet zoals ik dacht.
Ik dacht.........verrekte kniebad, iets met de meniscus, gescheurde knieband.
Kniebanden is niets mis mee, meniscus ook niet.
Wel zit er vlak onder de knie artrose en een botsplinter, op dus een wel zeer vreemde plek aldus deze DA.
Qyan toonde verder verschrikkelijk veel pijn, en ach wat heeft dat arme beest gegild, aan ALLE spieren en pezen in die poot :'(
Vermoed wordt, dat de plaatsvervangster van mijn DA, meer dan een jaar geleden, gelijk had over zijn spieren.
Spieren zijn toegenomen in omvang, maar nog steeds te weinig kracht.
Overduidelijk is dat hij zeer veel pijn heeft, nog meer last als van die artrose.
Waarom heeft het in godsnaam bijna 2 jaar moeten duren om een arts te overtuigen dat ik mijn hond ken en dat die poot niet goed was? en waarom heb ik er in godsnaam weer in gelooft dat die poot inderdaad goed was, hoelang loopt dat beest al met pijn :'(
Wordt iig overleg gepleegd of er iets te doen is aan die poot, dat botsplintertje en de artrose.
Verder wordt overlegd wat ze met de spieren en pezen moeten doen, omdat het alle spieren en pezen in die poot betreft en ze niet aan een blessure durven denken, omdat het anders wel een zeer grote blessure moet zijn :-\
Het ging ook eigenlijk al veel te lang goed :'(

Verder is hij goed gecheked voordat hij het roesje kreeg, omdat het met het roesje in Emmeloord bijna fout is gegaan.
Bij het beluisteren van zijn hart kreeg ik de vraag of er al onderzoek naar zijn hart heeft plaats gevonden, en dat ze volgend jaar ook dat nog een keer wil controleren. Cardiomapathie is wel het laatste waar ik op zit te wachten voor Qy :-\
Laatst gewijzigd door qyan op di 28 dec 2004, 18:13, 1 keer totaal gewijzigd.
#230826
Jeetje Wendy, ik dacht echt dat je het allemaal gehad/achter de rug had met Qyan! Niet dus :'(. Verdorie joh, wat een ellende. Arme knul.... Geef je hem Glucosamine? Ja he? Mmm, ben benieuwd of ze hem willen gaan opereren.... Laten we in hemelsnaam hopen dat er ook nog niet wat loos is met zijn hart! Wel vreemd dat ze er naar vroegen. Verder geen uitleg bij gegeven? (waarom ze dat vroegen)
#230831
Lizzy schreef: Jeetje Wendy, ik dacht echt dat je het allemaal gehad/achter de rug had met Qyan! Niet dus :'(. Verdorie joh, wat een ellende. Arme knul.... Geef je hem Glucosamine? Ja he? Mmm, ben benieuwd of ze hem willen gaan opereren.... Laten we in hemelsnaam hopen dat er ook nog niet wat loos is met zijn hart! Wel vreemd dat ze er naar vroegen. Verder geen uitleg bij gegeven? (waarom ze dat vroegen)
Het valt me ook heel erg rauw op mijn dak moet ik zeggen.
Het klonk niet helemaal lekker geloof ik (zat zelf ook in de stress, dus weet het ook niet precies meer), maar ze kon er niet echt een vinger op leggen.
Qyan was natuurlijk wel zeer gestressed, weet niet of dat kan schelen.
Maar bij de volgende controle nog een keer luisteren en anders ook onderzoek naar cardiomapathie (is doodsoorzaak nr 1 bij doberreuen, dus ben er niet gerust op)
geef idd al glucosamine en chondriotine (hoe schrijf je dat toch ;D), al sinds qy een maand of 8 is. Dus wie weet hoe ver het nu was geweest met die botwoekering als ik dat niet had gedaan (maar dat zullen we ook nooit zeker weten natuurlijk)
#230833
Nitus schreef: Hè getsie Wendy, maar aan de andere kant, misschien kan er nu iets gedaan worden zodat Qyan voorgoed van de pijn af is :-\. Balen alleen dat je zolang al bezig bent en naar diverse DA's bent geweest en dat er nu pas wat uitkomt :(.
Sterkte met Qyan.
We gaan iig weer naar fysiotherapie en ik hoop dat ze een oorzaak kunnen vinden voor de overmatige pijn aan alle spieren e pezen in die poot.
Maar of er op dat vlak iets gedaan kan worden, geen idee.
Die poot moet volgens mij wel te opereren zijn.
Maar er komt nu ook wel een klacht te liggen hoor voor sommige da's!
#230841
willemiep schreef: Lijkt mij logisch dat alle spieren en pezen in zijn poot enorm pijn gaan doen als hij zich anders gaat bewegen omdat hij last heeft van een botsplinter of artrose. Dus kan het geen overbelasting zijn door die andere kwaal?
Ik durf geen ja of nee te zegen, ik weet het echt niet!
#230875
Dat het twee jaar moest duren voordat ze zagen dat er wat aan de hand was met die knie, terwijl jij al heel de tijd een vermoeden had... :-\ Hoop dat ze er nu ook wat aan kunnen doen en dat hij snel van de pijn vanaf is.
Veel sterkte met Qyan en geef 'm maar een knuffel van ons! :-*
#230998
JEz*s Wen,

teneerste zat je gevoel dus gewoon goed (ken dat, helaas, bij de vergiftiging van Amor dacht de (plaatsvervangend) DA aan epileptie, terwijl ik gelijk wist dat t een vergiftiging was, hij heeft hem dus in eerste instantie voor de epileptie behandeld, gelukkig weet ik inmiddels (door verder onderzoek) dat zelfs als hij gelijk goed behandeld was t niet uitgemaakt had en dat hij door de gekozen behandeling (valium) toch een soort van verdoofd is geraakt en hopelijk minder heeft hoeven vechten/knokken)

ten2de, schrik ik behoorlijk van dit bericht, juist omdat ht alweer sinds een tijd (sinds mei dus) zo goed ging en dat je al weer lekker aan t trainen was

denk je er aan dat hij vorig jaar met oud&nieuw dus ook onder de pijnstillers zat waardoor de bach ed. minder werkten (ff los van dit onderwerp)
anders misschien een idee om hem bv mee te nemen naar een plaats waar minder (tot geen) vuurwerk afgestoken wordt

STERKTE
#231070
Nee he !!! Dit meen je toch niet ??? !!! >:(

Ik dacht dat het nou eindelijk eens goed ging met Qyan, en hij eindelijk eens kon genieten van alles.... Jeetje Wen, dat zal je wel rauw op je dak gevallen zijn dat je na 2 jaar vechten toch te horen krijgt dat die achterpoot niet goed is :( :-\. Ik vind het echt heel sneu voor jullie dat het toch niet goed is met dat pootje! Heel veel sterkte :-* Hopelijk kunnen ze hem snel van de pijn afhelpen en ervoor zorgen dat dat pootje weer beter word, of op zijn minst beter dan nu...

Knuffel voor Qyan! :-*
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door