Kaela schreef:
Vanmorgen mijn allereerste groenteprut gemaakt! Heb gister een keukenmachine gekocht, dus dan kan het eindelijk.
Ik had een halve bloemkool, een stronk broccoli, een half zakje spruiten, een paksoi, een zak wortelen, een zakje specibonen, wat spinazie en wat sla. En ik heb er 5 eieren en een paar teentjes knoflook in gedaan. Durfde niet meer eieren te doen, omdat hij die los niet lust. Maar van het prutje heeft hij al gegeten, dus dat is mooi!
Nu is alleen mijn groenteprut niet echt prut geworden. Alles is heel erg fijn gehakselt, maar echt prut werd het niet. Het ei maakte het wel beter, maar nog niet ideaal.
Hoe krijgen jullie het echt prut? Langer in de keukenmachine laten? Ik had het idee dat op een gegeven moment het niet fijner werd van langer aan laten. Zouden meer eieren helpen?
Ik heb het aanvankelijk met de keukenmachine gehakt, maar het werd nooit écht fijn. Om het zo fijn mógelijk te malen, waren we een heel poos zoet. We maalden langdurig, letten erg op dat er genoeg vochtigesoorten bij zaten, tenslotte nog eens de staafmixer er op..
Op zeker moment heb ik een sapcentrifuge gekocht, een betaalbare bij de Blokker (er is hier ook een topic over). En sindsdien is het een feest om groentenprut te maken
Het kost nauwelijks nog tijd of moeite, alles zoeft er doorheen: heel d'r in, super fijn d'r uit...
Een beetje een zuur advies, zo vlak na de aanschaf van een keukenmachine, maar ik vind de investering in een sapcentrifuge voor de groentenprut zéér de moeite waard, heb er verschrikkelijk veel plezier/gemak/tijdswinst van.
P.s. Je hebt verhoudingsgewijze veel kool gekozen (bloemkool, broccoli, spruiten en paksoi). Ik zou iets meer afwisselen in soorten binnen een mix. Wat je bijv. kunt toevoegen zijn courgette, pompoen, witlof, knolselderij, bleekselderij, bieten, paprika (als je hond daar geen allergie voor heeft uiteraard)..
Veel plezier en succes!