Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2296000
Dit is Judy ze komt uit Spanje en wij hebben haar sinds vorig jaar januari.
Ze heeft een allergische reactie op haar neus gehad waardoor die nog altijd grotendeels kaal is (groeien wel wat haartjes door maar helaas het is nog altijd niet dicht gegroeid)
Nu zat ik al een tijdje naar haar ogen te kijken, ze heeft een aantal lichte haren rondom haar ogen waardoor het wat kalig leek maar nu wordt het echt een beetje kalig, mijn man zei het vanavond ook. (en ik maar denken dat het in m'n hoofd zat....)
Afbeelding
Afbeelding
Ze eet verder goed en valt ook niet af, ze is prachtig gespierd en glimt als een spiegel (Barf) ze jaagt ook nog steeds even snel achter de hazen en duinkonijnen aan en zondag mag ze weer schapendrijven.
Heel af en toe zie ik haar weleens smakken (misselijk?) in huis is ze altijd rustig en een lekker knuffel.
Afbeelding
Ik heb al een spaanse Chi met leishmania , die had zijn oorranden kapot en werd kaal op meerdere plekken, had ook last van maag/ darmproblemen en harde nagels die niet meer afslijten. Hij krijgt dagelijks Alopurinol en doet het daar erg goed op, afbouwen lukt helaas niet. Hij is inmiddels 12 en het enige wat we nog zien is die nagels die we af en toe moeten knippen.

Judy word in april 3 jaar en toont erg gezond maar toch...........
Wat vinden jullie?
Laatst gewijzigd door petramarcel op za 23 jun 2012, 13:37, 1 keer totaal gewijzigd.
#2296552
Reu Oso kwam ook uit Spanje, getest op leishmania en volgens deze test in Spanje was hij negatief. Na 2 maanden veranderde de kleur van zijn vacht en niet veel later kwamen de eerste kale plekken. Uiteindelijk uitgebreid laten testen en inderdaad hij was leishmania positief.
Volgens de DA waren 3 injecties nodig en dan een week per maand alopurinol.
Na inlezen kwam ik er achter dat deze gegevens niet juist zijn. Via een dierenarts in Duitsland die gespecialiseerd is in deze problematiek kreeg ik het advies om 6 weken lang dagelijks een injectie te geven en daarna dagelijks alopurinol. In de daarop volgende 4 jaar heb ik dit nooit kunnen afbouwen want na 2 weken ging het dan beduidend slechter, dus heeft Oso dagelijks de maximale hoeveelheid voor zijn gewicht gehad.

Voor specifieke informatie over deze DA stuur mij maar een PB.
#2296581
misshien advies vragen op het buitenlandse hondenforum?
Wellicht zit daar meer ervaring?
Mijn da zegt dat je bij een terugval na de injecties minstens een half jaar Alo moet geven.
Opvanger Nena heeft het hier 9 maanden gekregen,
toen uit de bloedtesten bleek dat alles goed was zijn we er mee gestopt.
Zolang ze aanvalvrij is hoeft ze geen medicijnen.
#2296717
conleeuw schreef: en is ordinaire schurft uitgesloten? if you hear hoofbeats, think horses not zebra's, dus ik zou eerst checken of het niet iets ordinaire is als schurft, vooral omdat hij verder kennelijk in blakende gezondheid verkeerd
Dit was bij Oso ook zo, je zag hem in het eerste jaar vooruit gaan, zelfs de vachtverandering was een positieve verandering, daarom pas na ruim een jaar laten testen omdat alle soorten van huidaandoeningen negatief waren.

@ petramarcel... je hoeft NIET naar de dierenarts in Duitsland toe zij heeft contact via internet als jij bij jouw eigen DA de testen laat doen, zorgt zij voor medicatie en verder advies. Zij heeft in Duitsland een centrum voor buitenlandse honden met leishmania en mensen die de behandeling te intensief vinden of om andere redenen daarvan vangt zij de honden op en behandelt ze.
#2296805
Sofi (ca 7 jr) heeft leishmaniose, maar andere verschijnselen.
Zij slikt om de 3 mnd 2-4 weken allo en doet het daar goed op.

Ik heb veel info en steun gevonden op het buitenlandse honden forum.
Als je een goede DA hebt, wat ik vermoed daar je chi met leish al 12! Jr is, laat dan even bloedonderzoek doen, dan weet je snel meer.
#2296853
conleeuw schreef: en is ordinaire schurft uitgesloten? if you hear hoofbeats, think horses not zebra's, dus ik zou eerst checken of het niet iets ordinaire is als schurft, vooral omdat hij verder kennelijk in blakende gezondheid verkeerd
Reus heeft demodex rond 1 oog gehad, en hoewel dat ontstond in een bijtwondje, zag de uitbreiding ervan de eerste tijd er ook ongeveer zo uit. (maar dan in bruine vacht ipv zwart)
#2296989
als je het idd zeker wil weten moet je een uitgebreide test doen (dus niet de kleine wel ook een optie is).

Lita is ook getest in spanje en nog een keer in nederland ivm vacht en huid problemen, beide negatief, maar bleek aan het eten te liggen.
zij barft al tenzij er miss een allergie is?

(mooi hondje trouwens)
Laatst gewijzigd door petralita op zo 25 mar 2012, 15:38, 1 keer totaal gewijzigd.
#2297083
We hebben net bloed laten afnemen (wordt morgen opgestuurd) en een uitgebreid reisprofiel + bloedbeeld (lijstje wat ze op het buitenlandse hondenforum aanraden, daar staat dit zelfde verhaal)

Nu heeft Judy meer symptomen bedacht..... ze liep gister mank en vandaag heeft ze gespuugd en voelt ze zich echt niet lekker, ze is wel vaker wat sloom (voor een jonge hond...... karakter of toch LM)
Nu paar dagen afwachten.

En de chi meteen de bloedwaarden laten testen (ivm al bijna 4 jaar medicijngebruik) dit was gelukkig allemaal goed.

Judy Barft inderdaad en ik vind het niet op een allergie lijken maar goed we weten het pas zeker na de uitslag
#2299134
Jakkes, Petra nu dit weer...

Hebben jullie nog niet genoeg problemen gehad het afgelopen half jaar!
Toen ik de foto zag dacht ik ook gelijk aan demodex, zeker omdat het linker oog wat gezwollen is in de ooghoek.
Van Leishmania weet ik zo goed als niets. Maar ga toch eens google-en.

Ik heb Judy al heel vaak gezien, ze is prachtig, prachtig gespierd en glanst als een spiegel en zoveel energie.
Ik kan moeilijk geloven dat ze ziek zou zijn, ze oogt zo fit en gezond!

Wanneer hoor je de uitslag van het bloed?

Getverdemme nu dit weer.
Sterkte maar weer...
#2299154
Duurt een paar dagen, ze wisten het niet precies (we zijn al begonnen met de medicijnen, heb een hele pot staan van Remy en het kan voor die tijd geen kwaad en als het Lm is dan hebben we een voorsprong)
En ja we hadden wel genoeg ellende, ik heb Briskey nog niet verwerkt, ook door de verhuizing kort daarop.
En mijn baas heeft al gezegd dat ik rustig aan moet doen, moet binnenkort naar de arbo......
Tja een opstapeling van....... komt wel goed maar heeft tijd nodig.

Ja Judy ziet er nog steeds goed uit maar dat is het gekke en enge aan Lm, zoveel symptomen maar ook zo vaag.
Het is een schat van een hond en we doen wat we kunnen (en Barf is ook geweldig voor ze, Remy is ook flink verbeterd sinds ze vlees eten)
#2302190
Heb net de DA nog gebeld maar de uitslag van het reisprofiel is nog niet binnen.
De rest was er woensdag al, was op zich goed maar 1 van de leverwaarden was iets verhoogd en ik geloof de globine (wat wel zou aangeven dat er een infectie bezig is?)
Ik wilde als alles binnen is wel al getallen gaan vragen maar helaas het is er nog niet.
De symptomen worden wel erger, voornamelijk de kale plekken (neus ook schilferig en jeukt blijkbaar een beetje) en eigenwijs als ik ben was ik zondag al begonnen met de allo en ze is nu niet meer misselijk, loopt nog wel wat stijf (rechtsvoor) en heb haar sinds gister een lage dosering pijnstilling gegeven en ze is weer een stuk vrolijker.
Ik geef haar nu de Allo voor 20 kg maar ze is 20,5kg kan ik dan beter een kwart pilletje meer geven? (heb 100 mg tabletten)
Hoop dat de uitslag er snel is, dan weten we tenminste of we op de goede weg zijn............
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door