Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Bandji
#2278863
Safri heeft hier last van hij is bij een huidspecialist geweest die hierin gespecialiseerd is en heeft diverse testen ondergaan waar uitkomt dat hij De stafylokokken heeft. Hij heeft maanden aan de Cefaral tabletten, probiotica en apis mellifica gezeten en Malaseb shampoo hier voor gehad, dit ging goed de huid was genezen en er kwam weer haar op de plekken. Vrijdag zag ik dat hij weer hele vieze oren had, direct naar achterpoten en borst gekeken gelukkig geen plekken te zien zag er schoon en rustig uit. Maar gisteren een grote uitbraak binnenkant van zijn poten en buik onder de bulten en plekken :-[ Nu zijn alle Cefaral tabletten op en mijn da is op vakantie. Nu heb ik diverse dierenartsen gebeld maar ze willen de tabletten niet geven tot dat ze zelf de testen hebben gedaan >:( Vind dit echt belachelijk en geld trekkerij..... De specialist kan niets voor mij doen want dan zou ik naar hem toe moeten komen en dat is te ver weg, ik ben alleen thuis mijn man zit in het buitenland en de auto staat bij Schiphol pfffff Weten jullie een oplossing is er ook een homeopathische vervanging voor de Cefaral die ik op de fiets in het dorp kan halen????
Door Cupcake
#2278876
Ik zou de uitslag/ recept van de specialist opvragen en hiermee naar een dierenarts in de buurt gaan. Dan zullen ze toch wel meewerken? Of vragen of de specialist pillen wil opsturen, dan heb ze morgen.
Door Parelridder
#2278880
De specialist kan een receptje sturen, waarmee je het bij een dierenarts kunt kopen. Of hij kan je dierenarts een mail sturen.
Ik ben met Indra op vakantie geweest terwijl ze in hartfalen was. Ter plekke (Ameland) hadden we contact met de cardioloog (Utrecht) via de mail. Hij stuurde de dierenarts te Ameland gewoon een mail met wat we nodig hadden, daar kon ik het dan vervolgens kopen (dusn alleen de kosten van de medicatie, ook al nam deze arts alle tijd voor ons verhaal).
Ik had tevens vanaf diagnosticering een paar receptjes van de cardioloog, waarmee ik zo nodig elders medicatie halen kon (de eigen dierenarts wist natuurlijk wat we nodig hadden, dus daar waren ze niet nodig).
Hopelijk kun je hier wat mee..
Door Bandji
#2278882
Volgens de specialist mogen deze tabletten niet worden opgestuurd per post. Maar een recept daar had ik dus totaal niet aan gedacht, ga meteen bellen en vragen deze per email op te sturen dan print ik hem wel uit :) En dan maar hopen dat ze de pillen wel willen geven :) Jullie horen vanavond dan of het gelukt is :)
Door Parelridder
#2279060
Zou ik ook nooit bedacht hebben als de cardioloog me niet uit zichzelf een aantal recepten had mee gegeven (waarvan ik pas later het nu begreep..).
Het mailcontact tussen specialsit en dierenarts heb ik later tijdens de vakantie ervaren. Dierenartsen (incl. specialisten) hebben een boek met de contactgegevens van alle andere dierenartsen in Nederland. De specialist kan dus ook gemakkelijk rechtstreeks contact opnemen met jouw dierenarts met verzoek jou die door hem/haar voorgeschreven medicatie te verkopen.
Succes!
Door tt-tjes
#2279066
Als het mijn hond zou zijn zou ik toch heel graag willen weten hoe het komt dat deze bacterie dan weer de kop op steekt. Als hij al zo lang aan de AB gezeten heeft zou het toch een keertje weg moeten blijven, of er is een achterliggende oorzaak.
Is hij allergisch voor het een of ander?
Door Parelridder
#2279127
Eens, maar dat is misschien ook wel bekend.. En je mag toch aan nemen dat als de Specialist het opnieuw voor schrijft, er voldoende gronden zijn daar voor..?
Door sella
#2279207
Ik heb all-septicum van de groene os gebruikt, bij de dierenspeciaalzaak gehaald. Daar zit ook de homeopatische verdunning in van de stafylokok.
Heeft hier goed geholpen, was ook al maanden bezig met mijn vorige hond
Door tt-tjes
#2279379
Parelridder schreef: Eens, maar dat is misschien ook wel bekend.. En je mag toch aan nemen dat als de Specialist het opnieuw voor schrijft, er voldoende gronden zijn daar voor..?
Ik zeg ook niet dat er niet voldoende gronden voor zouden zijn om het weer voor te schrijven, ik zeg alleen dat ik dan toch graag zou willen weten hoe het zou kunnen dat het weer de kop op steekt na zoveel maanden AB.
Door Mevroi Kruim
#2279869
Ook als De Specialist iets zegt wil ik als De Leek altijd graag weten waarop zijn/haar uitspraken gebaseerd zijn. Ik kom nl niet uit een ei en ik kan een heleboel dingen a. begrijpen en b. zelfs kritisch onderzoeken  :o
Door Parelridder
#2280187
Zo'n 'eigenwijze' klant ben ik ook, ik mag het graag begrijpen en mee denken. Ik bedoelde te zeggen dat het toch helemaal niet gezegd is dat hiernaar geen onderzoek is verricht en hierover niet gepraat is?

Maar we gaan OT :-[  Bandji, is het inmiddels gelukt?
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door