Sjonge jonge, wij zijn net uren ( ) bezig geweest met menu samenstellen voor onze allerliefste schat. Hij is afgelopen 19e 5 jaar geworden, is gecastreerd en is eerder aan de dunne dan dat ie verstopt zit. Op het moment is hij te zwaar (19-20 kilo) en zouden hem het liefste 17 kilo hebben. We hebben ons goed ingelezen, maar zijn toch erg onzeker over het resultaat aangezien we het natuurlijk wel goed willen doen.
Menu voor een reu, 5 jaar oud, 17 kilo.
Hoeveelheid: 2% van 17 kilo = 340 gram per dag
Rauw vleesbot 50% : 170 gr.
Groentes 10% : 34 gr.
Orgaanvlees 15% : 51 gr.
Spiervlees 25% : 85 gr.
Er zijn 2 menu's uitgekomen die wij graag met jullie willen delen en daar graag feedback over ontvangen. Elke dag zit er 34 gram groentemix bij en enkel nekken als rauw vleesbot aangezien hij een beginner is.
Menu 1:
Maandag: 170 gram kippennekken, 20 gram kippenmaagjes, 20 gram kippenhartjes, 11 gram kippenlevertjes, 85 gram kippenfilet + een ei.
Dinsdag: 170 gram eendennekken, 20 gram eendenhartjes, 20 gram runderlong, 11 gram runderpens, 85 gram stukken kalfsvlees.
Woensdag: 170 gram fazantennekken, 25 gram geitenlever, 26 gram lamshart, 85 gram lamsvlees.
Donderdag: 170 gram kippennekken, 51 gram hazenorganenmix, 85 gram hertenvlees + een ei.
Vrijdag: 170 gram eendennekken, 20 gram runderhart, 20 gram kippenmaagjes, 11 gram geitenpens, 85 gram antilopenvlees.
Zaterdag: 170 gram fazantennekken, 31 gram konijnenorganenmix, 20 gram rundernieren 85 gram reesnippers.
Zondag: 170 gram zalmstreng met kop, 51 gram kwartel, 85 gram runderstoofvlees.
Menu 2:
Maandag: 170 gram kippennekken, 20 gram kippenmaagjes, 20 gram kippenhartjes, 11 gram kippenlevertjes, 85 gram kippenfilet + een ei.
Dinsdag: 170 gram fazantennekken, 20 gram runderlong, 20 gram runderhart, 11 gram runderpens, 85 gram runderstoofvlees.
Woensdag: 170 gram eendennekken, 26 gram eendenhartjes, 25 gram eendenlevertjes, 85 gram kippenfilet.
Donderdag: 170 gram eendennekken, 20 gram rundernieren , 20 gram kippenhartjes, 11 gram kippenmaagjes, 85 gram haring.
Vrijdag: 170 gram kippennekken, 20 gram lamshart, 20 gram lamslong, 11 gram lamspens, 85 gram lamsvlees + een ei.
Zaterdag: 170 gram fazantennekken, 25 gram geitenlever, 26 gram kalfshart, 85 gram stukken kalfsvlees.
Zondag: 170 gram eendennekken, 51 gram hazenorganenmix, 85 gram hertenvlees.
PS: wij willen geen paard geven aangezien wij zelf paarden hebben en het daardoor niet over ons hart krijgen om het te geven.