De gut word ook wel "alles van de mond to de anus" genoemd.
Maar meestal gaat het dus meer om de darmen en in dit geval de darm-inhoud, die wel of niet gegeten word.
Ik denk dat als 'n wolf 'n heel prooidier heeft, dan zal ie eerst de vlees ,organen en de vleesbotten eten voordat ie aan de darmen zou beginnen,
en om de darmen leeg te schudden zal niet meevallen. De maag is makkelijker om te legen
De maag noemt David Mech namelijk 'stomach'.
Hij noemt het Stomach omdat Stomach de engelse naam voor Maag is, en Tripe is de engelse naam voor pens of eigenlijk de voor schone pens die voor menselijk gebruik word.
de Rumen is de eerste maag /de pens.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gut_(anatomy)
"The four chambers of the cows stomach are the rumen, the reticululum, the omasum and the abomasum"
Als de
pens (eerste maag) vol is, komt het gras terug in de mond waarop het fijngekauwd wordt. Hierna wordt het weer ingeslikt. In de pens wordt het voedsel door micro-organismen gefermenteerd.
De tweede maag,
de netmaag, zorgt ervoor dat het gefermenteerde voedsel doorstroomt naar
de boekmaag. In deze derde maag wordt het vocht uit het verteerde voedsel gehaald.
Als laatste volgt de vierde maag,
de lebmaag.
Deze maag lijkt het meest op de maag zoals bij niet herkauwende zoogdieren.
Hier wordt het voedsel verteerd door spijsverteringssappen en doorgegeven naar de dunne darm.
In de darm gaat de vertering verder en worden de vrijgekomen voedingsstoffen via de darmwand in het bloed opgenomen.