Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Ellen Els en Nina
#226637
Help, onze pup (8 weken) is net twee dagen hier. We hebben van de fokster een mooi BARF-pakket voor de eerste week meegekregen.
Maar Nina is vandaag ineens ziek. Ze heeft heftige diarre (spuit er echt uit) en lijkt ook darmkrampen te hebben. Ze wil niets eten en niets drinken. We geven haar nu regelmatig wat honing met zout en water. Ze toont ook weinig fut, slaapt veel.
Door Lizzy
#226641
Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met jullie pup! En natuurlijk onwijs vervelend dat ze direct aan de diarree is geraakt... Jeetje... wat heeft ze de afgelopen dagen gegeten?

Pups hebben ook wel eens diarree van de spanning die zo'n overgang van baasje met zich mee brengt. Of het kan een virus zijn.

Heb je probiotica en okugest van VSM in huis? Drinkt ze wel uit zichzelf? Zit er bloed bij de ontlasting? Heeft ze vandaag nog gegeten of heeft ze ook geen eetlust? Heb je de fokker ook gebeld?

Als je het niet vertrouwt raad ik je wel aan om de dierenarts te bellen. Als ze zo klein zijn hebben ze niet zo heel erg veel reserves natuurlijk.

En in de tussentijd is het zeker een goed idee om haar water met honing en zout te geven tegen het uitdrogen.
Door Ellen Els en Nina
#226647
Hebben we allemaal niet in huis. Idee van honing, water en zout komt van de fokster die ook erg met Nina is begaan.
Ze drinkt neit zelf (dus met een spuitje brengen we dit mengsel in). Er zit gelukkig geen bloed bij de ontlasting.
Ze wilde vanochtend d'r kippengehakt al niet (gisteren wel)...en heeft rond middaguur nog wel met smaak lamsvlees gegeten. Verder niets meer.
Door karin2
#226650
zitten er ook slijmen bij haar uitwerpselen ?
zoja is het waarschijnlijk een darmonststeking en zou ik toch een dierenarts bellen want zoals Lizzy al zei : een pup heeft niet veel reserve !
Door Ellen Els en Nina
#226702
Ze ging ineens weer zelf drinken. We hebben wat rijstwater in d'r bakje gedaan. Hoewel nog diarree wordt ze weer aktief. Ook da gebeld: die stelde ons ook gerust, niet meteen medicijnen bij zo'n ukkie. Wacht maar rustig een dag of twee/drie af... als ze maar genoeg drinkt, was het advies van da.
Nu ze weer actief wordt zijn wij weer wat geruster, dan komt de rest ook wel.
Bedankt voor jullie reacties.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door