Het is heel simpel:
Overal waar bot inzit, of het nu een kop is, ribben, poot of een vleugel is vleesbot.
Alle spieren wat gebruikt worden om het skelet bij elkaar te houden is spiervlees. Das dus vlees ZONDER bot. Dus de entrecote, kopvlees, snippers, kipfilet etc.
Alles wat inwendig zit wat niet gebruikt word om het skelet bij elkaar te houden maar WEL een functie heeft tot overleven is orgaan, dus long, lever, maag. nier, hart etc.
In de anatomie kan het hart of de tong best een spier zijn, omdat het spierweefsel bevat. Maar qua voedingswaarde in de barf wereld is het orgaan en kun je dat anatomie lesje vergeten
Dan heb je nog een groepje wat eigenlijk nergens onder valt, zoals runderstrotten, konijnenoren hertenorgen, looppootjes etc. Das vaak van kraakbeen en heeft dus niet de calcium fosfor verhouding als bot heeft. (al dat ik daar bij looppootjes bij twijfel, maar die krijgen ze hier als snack, dus maak ik me niet druk om).
Ik geef bij elk bot spiervlees bij. Ook bij de zeer goed bevleesde vleesbotten (als kippenpoten oid) want de volgende keer geef ik iets wat minder goed bevleesd is en zo heft het elkaar op.