Ik zit hier al een paar dagen te zoeken naar informatie over varkensvlees. Het is bij mij altijd een grote no geweest. Maar ik begin nu toch een probleem te krijgen in de diversiteit. Hier in Portugal eten veel honden varkensvlees dat een 15 minuten gekookt is. De auzenski (hoe schrijf je het?) zal dan wel dood zijn, maar hoe zit het bij die andere ziekte?
Nu eten ze kip, eend en kalkoen en soms als ik er aan kan komen schaap. Heb hier wel drie geiten rond lopen die bestemd waren voor de fok en de honden, maar vindt dat toch ook moeilijk om je eigen dier te slachten. Kippen en eenden heb ik niet veel moeite mee om te slachten, maar nu ik zelf steeds langzamer en minder wordt moet ik toch een andere manier zoeken, wat minder tijd en inspanning vraagt. Ook in de brokken hier zit vaak varkensvlees.
De vraag is dus doorgaan op drie diersoorten en soms (bij hoge uitzondering) een vierde, of toch varkensvlees toe te voegen.
Ik heb ook weer het boek van Eliasens doorgelezen omdat ik twee nieuwe pups erbij heb. En ook daarin hebben ze het wel eens over varkensvlees.