Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door lianneke
#2229662
Barros heeft sinds 2 weken wisselend diaree/breiige ontlasting.
Verder is ze beslist niet ziek/hangerig. Eet goed en niets anders dan anders.
Ik dacht dat het kwam omdat ik stukken vet van pens bij de kippen had gegooid, daar betrapte ik haar.
Verder zou ze nog kippepoep gegeten kunnen hebben, ze vreet wel meer ïn het wild".
Ook buiten, ganzepoep, reeenpoep en missschien vossepoep.
Het is een beetje om en om, de ene dag dun, de andere dag wat dikker maar met slijm.
Dan denk ik dat het wat beter gaat, de volgende dag is het weer mis.

Ik had nog probiotica in huis, heb ik sinds gisteren gegeven.
Zit er toch aan te denken om de DA te bellen, of hebben jullie een ander idee????


De andere hond heeft nergen last van,dus iets heel besmettelijks lijkt het mij niet.
Laatst gewijzigd door lianneke op do 19 jan 2012, 12:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#2230117
Twee weken diarree is wel lang. Misschien niet verkeerd om even te overleggen met de DA en bijv. een wormonderzoekje + giardia onderzoekje te doen.
Door lianneke
#2230129
Wormen heb ik ook aan gedacht, giardia hebben ze toch ook koorts?
Dat heeft ze niet, 38.2
Heb vandaag Okugest gegeven.
Ze heeft niet 2 weken constant diaree, soms s,ochtends en dan s,avonds normaal.
Wel vaak met slijm.
Door madelief403
#2230689
Hoihoi, ik reageer omdat een van mijn honden in okt 2010 ook hevige diarree heeft gehad en dit wekenlang. Omdat dierenarts niets kon vinden, Bobs was ook niet ziek, geen koorts, maar wel magerder geworden, ben ik terechtgekomen bij het MCD in Adam. Daar werd hij meteen op een eliminatiedieet gezet van rijst met gekookte vis en was de diarree na 2 dagen veel minder. Wel ben ik in die tijd gestart met colostrum therapie. Dit is een gevriesdroogde biest in poedervorm en wordt ten zeerste aanbevolen bij maag en darmproblemen bij mens en dier.  Inmiddels zijn we dik een jaar verder en heeft hij geen diarree meer gehad, ook niet omdat hij sinds sept van vorig jaar volledig over is op vlees. Dat was voor mij een van de belangrijkste redenen om de brokken de deur uit te doen en vlees te gaan geven. Hij had hiervoor hyperallergeen voer bij de  dierenarts vandaan, maar kreeg daar erge jeuk van. En nu, een paar maanden later is het een andere hond geworden; veel lekkerder in zijn vel, vacht glimt je tegemoet en geen diarree meer gehad. Sinds dec hebben we een bruine labpup van nu 13 weken en deze is na 2 dagen overgegaan op vlees en doet het geweldig. En elke avond krijgen beide heren een onderhoudsdosis biest en ze vinden het heerlijk. Misschien een tip voor jouw hond? Succes.              Afbeelding
Laatst gewijzigd door madelief403 op za 21 jan 2012, 14:57, 1 keer totaal gewijzigd.
#2231017
Lizzy schreef: Twee weken diarree is wel lang. Misschien niet verkeerd om even te overleggen met de DA en bijv. een wormonderzoekje + giardia onderzoekje te doen.
Heb de ontlasting laten onderzoeken, geen wormen, eitjes of giardia.
Volgens de DA een darmontsteking. Heb natuurlijk AB gehad.

Ze heeft een paar weken terug een zakje brokjes te pakken gehad. Zal daar toch niet van zijn????????????????
#2232001
lianneke schreef: Heb de ontlasting laten onderzoeken, geen wormen, eitjes of giardia.
Volgens de DA een darmontsteking. Heb natuurlijk AB gehad.

Ze heeft een paar weken terug een zakje brokjes te pakken gehad. Zal daar toch niet van zijn????????????????
Neuh, daar zal het vast niet van zijn. Maar top weer, AB bij darmontsteking :-X. Ik zou zeker alvast probiotica gaan geven en dat tot een maand na het stoppen van de AB kuur blijven geven.

Fijn dat er geen wormen of giardia zit!
#2232014
Lizzy schreef: Neuh, daar zal het vast niet van zijn. Maar top weer, AB bij darmontsteking :-X. Ik zou zeker alvast probiotica gaan geven en dat tot een maand na het stoppen van de AB kuur blijven geven.

Fijn dat er geen wormen of giardia zit!
Ik was al begonnen met probiotica. Met de AB ben ik ook niet blij, verwachte ik ook al. Maar na 2 weken aanzien, durfde ik ook niet langer te wachten. Maar ze krijgt AB die alleen de ziekteverwekkers doden. :-\ :-\  De goede bacterien blijven leven volgens de DA.
Dit is nieuw voor mij!  :o :o :o
Gebruikersavatar
Door Senna99
#2232238
Ik heb hetzelfde gehad met Raiko. Toen werd het ook eerst op een darmontsteking gegooid.
Ging het ook weer een tijdje redelijk, maar kwam toch weer terug. Ik moest zijn ontlasting ook voor drie dagen verzamelen zodat ze het konden testen op giardia, parasieten e.d.
Niets...ze vonden dat toch wel vreemd. En ik ook, omdat het steeds weer terug kwam en hij er verder ook niet echt ziek van was. Hij had geen koorts, een normale eetlust (af en toe wel eens misselijk, maar niet heel erg).
Uiteindelijk hebben ze zijn ontlasting opgestuurd naar één of andere specialist. En toen bleek dus dat hij een besmetting had met de brillendoosjes gist. (Iets wat zij met hun gewone ontlasting onderzoek ook hadden moeten kunnen constateren, maar goed). Dat is een gist die voorkomt in de ontlasting van konijnen.
Omdat je schrijft dat ze best vaak ontlasting snoept dacht ik, ik meld het toch even. Bij Raiko kwam er uit de eerste twee ontlastingonderzoeken ook niets bijzonders.
Door lianneke
#2234272
Dankjewel voor je reactie, ik zal het in gedachten houden. Het ging 1 dag na de AB al beter (krijg dan ook de neiging om meteen te stoppen). Konijnen zijn hier niet maar wel hazen, ganzen, katten,paarden, reeen en vossen wat ze allemaal heerlijk vindt.
We zullen zien, aand het eind van de week is de kuur afgelopen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door