Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door gytha
#2232051
Mijn cairn terrier is afgelopen maandag geopereerd aan patella luxatie. De wond jeukt en zij wil er aan likken en bijten. Ik heb al 2 soorten kappen geprobeerd, de gewone plastic van de dierenarts en de Comfort Cone, maar van beiden raakt zij in paniek. Zij durft er ook niet mee te gaan liggen. Ik heb nu een T shirt omgedaan voor 's nachts maar vind dat een heel gedoe en 's ochtends heeft zij de poten uit de mouwen getrokken en in de romp van het T-shirt gedaan. Hebben jullie nog ideeën en zou ze de wond echt kunnen stukbijten/kapotlikken?

Verder vraag ik mij af hoe ik haar rustig kan houden. Zij is 14 maanden oud en heeft nu benchrust, terwijl het altijd een zeer actieve hond is. Zij staat nu veel in de bench en krabt er ook tegenaan zo van laat mij er maar uit. Ik geef haar kauwbotjes, maar dat is ook zo maar op en dat kun je niet de hele dag doorgeven. Van die activityspelletjes met eten, daar wordt zij erg opgewonden van, dus dat durf ik nog niet.
Gebruikersavatar
Door Els&Flow
#2232064
Bij een aantal da's kan je speciale operatie-overalls kopen, die de wond dan beschermen.
Of een Mooncollar, een soort zwemband achtig ding die om de nek gaat. Maar als ze van kappen in de stress schiet, betwijfel ik of een Mooncollar de oplossing is.

Ik denk wel dat ze de wond stuk kan bijten, zeker zonder goede bescherming. Als ze echt niks verdraagt zou ik de specialist bellen waar de operatie is uitgevoerd en hun om advies vragen.

Om haar rustig te houden kan je bijv. Puur rust geven, of Rust compositum van Groene Os en veel denkspelletjes met haar doen.
Door Lizzy
#2232066
Ja, rampzalig, ik weet er alles van. Je zou de poot in kunnen smeren met een goedje dat te smerig voor woorden is. Hier staat een middel genoemd dat voor paarden wordt gebruikt maar ook bij honden gebruikt kan worden: http://www.barfplaats.nl/forum/viewtopic.php?t=2.

Je zou een bal kunnen geven die je kunt vullen met lekkers. Ik bedoel deze:

Afbeelding

Daar hebben ze lang lol van, als je daar wat in stopt. En ja, ik ging toch 10 keer per dag een paar minuten met Linga lopen. Het is echt afzien..., sterkte!
Door smulpaap
#2232082
Ik heb er s,nachts de eerste 2 weken naast gelegen . Deze periode is voor hond en baas het ergste . Als de hechtingen er eenmaal uitgaan lucht dat al heel erg op en zal je hond gerust wel relaxter worden . Dingen als een kap etc zorgen vaak voor veel stress bij een hond , en door de onrust gaan ze mogelijk nog meer krabben enz , want niets is meer goed . Ik denk dat je idd beter wat natuurlijke middelen kan gebruiken om je hond te kalmeren . Verder kan je bv een oude wandelwagen of hondenkar gebruiken en even naar buiten gaan om te wandelen . Dan hebben ze toch wat afleiding . En verder rustig masseren bv daar worden ze vaak ook weer kalm van . Ik ben pas begonnen met de denkspellen toen de hechtingen eruit waren , want ook overprikkeling kan weer zorgen voor ongemak /jeuk enz . Zelf zo rustig mogelijk zijn ... even samen op de bank bv en rustig zitten etc , en de hond niet van je schoot en van de bank af laten springen he  :biggrin2:
Door smulpaap
#2232096
Ooh ja , wat misschien nog kan werken is een pijp van een kinder pyamabroekje , dat voelt misschien wat minder ""vreemd en aangekleed "" dan een geheel t-shirt
Bij mijn eigen hond werkte het ook niet hoor , maar ik heb van andere mensen weleens gehoord dat dat wel werkte
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door