Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Monoxxide
#2220160
Hoi

Toen ik deze morgen opstond merkte ik een 10tal bultjes op Indy. Ze lijkt geen jeuk of last ervan te hebben, mag er ook gewoon aanzitten. Het enigste nieuwe in haar voeding de laatste week zijn penstrainers en hazenvlees van lupa ( weet niet of dit 100% pens en 100% vlees is, is een gemixte brij).
Zat ook al te denken aan vlooien/beten maar ik zie niks en Amadeus heeft ook nergens last van. Wil ook niet zomaar vlooienmiddel erop gooien als het niet nodig is. Best mee naar de dierenarts gaan per direct of even aankijken?
Hier zie je er een paar over de flank
http://i1237.photobucket.com/albums/ff4 ... /036-3.jpg

Hier de andere kant
http://i1237.photobucket.com/albums/ff4 ... /024-2.jpg

En boven op haar rug 10 cm verder dan de staartaanzet heeft ze er ook 1. Deze lijkt wel of er haren weg zijn en de huid is wat donkerder (kan je afwrijven).
http://i1237.photobucket.com/albums/ff4 ... /023-2.jpg
Door 202Spots
#2221455
Ziet er niet als vlooien bijten uit...is ze buiten ergens door planten, gras of struiken,gelopen misschien? of ander wasmiddel voor haar mand/bed dekentje?
Door Monoxxide
#2224250
Het is weer voorbij, is de eerste keer dat ze zoiets had en verschrok me wat. Weet nog altijd niet 100% zeker wat het geweest is maar ik verdenk de penstrainers, daar blijken granen in verwerkt. Indy heeft erg veel last gehad van vuile ontstoken oren toen ik nog allerlei verschillende kvv's door mekaar gaf. Ben toen overgestapt op totaal geen granen meer (toch al een maand of 3/4 nu) en sinds toen heeft ze geen last meer gehad van haar oor. Misschien heeft ze nu heftig gereageerd op toch weer die granen, ik gok maar wat. Weet allesinds dat ik volgende keer niet meer zo paniekerig moet reageren en de penstrainers laten we weer weg.
Ga zo die apis ook eens googelen is misschien goed voor een volgende keer als het bvb toch door één of ander contact met een plant komt.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door