Puntsgewijs de verschillen tussen biologisch, scharrel en de bio-industrie:
Vleesvee
De runderen komen buiten in de wei.
Voor scharrel in ieder geval in de periode mei - september,
voor biologisch meer dan 120 dagen per jaar.
In de bio-industrie komen de runderen meestal niet buiten.
In de stal hebben de biologische en scharrel runderen strooisel,
in de bio-industrie is het een rooster, een rubber mat of stro.
De runderen worden niet routinematige onthoornd in tegenstelling tot de bio-industrie.
Dikbilrassen zijn bij biologisch en scharrel niet toegestaan
omdat de kalfjes altijd met een keizersnede geboren.
Slachtkuikens
De snavel worden niet gekapt bij biologisch en scharrel.
Scharrelkuikens worden ouder dan 9 weken, biologische kippen worden meer dan 10 weken.
Slachtkuikens in de bio-industrie leven ongeveer 6 weken.
De kippen kunnen buiten komen in tegenstelling tot hun broers en zusters in de bio-industrie.
Ze hebben 1m2 buiten (scharrel) of 4m2 (biologisch) tot hun beschikking.
Ook binnen in de stal hebben ze meer ruimte.
Er zitten 13 (scharrel) of 10 (biologisch) kippen per m2.
In de bio-industrie is het 19 per m2.
Biologische slachtkuikens zijn een langzaam groeiend ras.
De bio-industrie gebruikt een snelgroeiend ras.
http://games.voedingscentrum.nl/tabellen/kiptabel.html
http://games.voedingscentrum.nl/tabelle ... tabel.html